Sidor

tisdag 7 februari 2017

Bättre spår nu!

Även ikväll har jag varit i Åkulla. Andra passet denna vecka, som kommer att bli en intensiv skidåkningsvecka!

Tyvärr har min Garmin-klocka hängt sig igen. Den bara lyser och den reagerar inte på några knapptryckningar eller något annat, så nu kan jag bara vänta på att den laddar ur. Det gör den ju rätt snabbt eftersom den lyser konstant. Sedan hoppas jag kunna väcka den med laddaren igen. Det funkade ju sist den hängde sig.

Så idag fick jag använda mig av Svettig-appen på mobilen istället för att regga rundan. Jag satte igång den innan jag tog på mig skidor och stavar, så första kilometern kan man nog dra bort någon minut ifrån.

Idag har det äntligen fryst på, eller det frös på redan igår och har nu varit fruset i ett dygn. Det märktes på spåren minsann! Äntligen lite fastare och djupare spår! Det var faktiskt en ren fröjd att åka idag! Det var bara ett fåtal urspårningar och så var det obefintliga spår i backarna, men det blir ju så när folk plogar och saxar sönder spåren.

Tydligen så är det besök av skolklasser på vardagarna måndagar till torsdagar. Det kanske skulle vara bättre att spåra efter de har varit där så att vi som vill åka "på riktigt" kan få fina spår någon gång utan att behöva vara där kl sju på morgonen.

Men som sagt, idag var det jättebra jämfört med hur det har varit tidigare! Dock var det rätt blåsigt och väldigt kallt tack vare vinden. Spåren var rätt snabba också, så det var kul att åka.

Jag hade bestämt mig för att köra 5 varv idag. Jag behöver komma upp i distans nu inför Tjejvasan. Det kändes hyfsat lätt. Pigg i kroppen. Jag kände endast av lite lite i tricepsen när jag stakade, men de var snart uppvärmda. På sista varvet kände jag av korsryggen lite, som jag hade lite ont av förra året. Men det är nog bara en vanesak.

På sista varvet höjde jag upp tempot lite, faktiskt och det kändes jättebra. Kroppen svarade och det flöt på bra.

Detta var sista passet innan "pre-camp" i Mora där det kommer att bli åkning fyra dagar i rad. Ska bli så kul! Det är inte långt kvar till Tjejvasan nu!  18 korta dagar. Och jag börjar faktiskt känna mig redo:). Här kommer dagens runda (uppladdad från Svettig-appen:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar