Sidor

lördag 31 augusti 2019

Underbar lördag!

Efter några uppbokade helger i augusti hade vi nu vår första "lediga" helg. Ingenting bokat. Bara att ta vara på dagen och göra det bästa.

Jag vaknade ganska tidigt, redan vid fem första gången, men jag gick inte upp förrän strax innan sju. Jag hade redan igår bestämt mig för att köra rullskidor ifall det var bra väderförutsättningar och det var det!

Det var en helt magisk morgon! Runt 18 grader. Solen på väg upp som ibland doldes av moln. Lite dimmiga omgivningar. Jag tog långa tights på mig och linne. Det visade sig vara lite varmt för långbyxor, en jag var glad att jag hade linne på mig.

Jag hade lite fartvind, men annars var det helt vindstilla. Det var så härligt att köra rullskidor! Kroppen kändes bra. Tekniken lite sämre. Men jag körde min vanliga runda och vände efter Runeberg. Då hade det gått ca 20 minuter så jag tänkte att det skulle bli bra att få ihop ca 40 minuter. Men hemvägen gick långsammare och när jag var klar hade det gått drygt 45 minuter. Men det blev i alla fall en bra och fin träningsrunda!

Dagens runda!
När jag var klar med träningen fixade jag lite tvätt och sedan var det dags för frukost. Eftersom det var så fint ute valde jag att äta frukost på altanen. Så härligt! Kanske sista gången för i år? Nä, vi får hoppas att det blir fler fina dagar i september! Men idag var det i alla fall fint att få äta frukost ute!

Dagens frukost
När jag hade ätit frukost skyndade jag på för att få städat snabbt. Det hade kanske varit bättre att städa imorgon då det ska regna hela dagen, men eftersom Magnus skulle jobba idag och därmed inte vara hemma passade jag på. Jag älskar verkligen att ha ett rent och fräscht hem, men jag hatar att städa. Denna vecka har vi dock kört mycket robotdammsugare, så golven var helt ok, men det blir alltid skräp på andra ställen.

Jag lyssnar alltid på ljudbok när jag städar och då blir det lättare. Halv tolv var jag klar och då gick jag ut på altanen och lade mig för att sola.

Underbara sol!

Njuter!
Det var helt underbart att ligga där på altanen och lyssna på ljudbok som tog slut och därefter började jag lyssna ikapp lite Colting-poddar. Jag somnade till vid några tillfällen, men jag har min väckarklocka som väcker mig så att jag inte bränner mig.

Solen stod väldigt lågt och jag undrade ifall jag skulle få någon färg alls. Jag behöver ju ha lite färg nu innan jag och mina tjejkompisar drar till Alicante om några veckor. Då vill jag ju inte bränna mig. Men solen tog, jag fick fin färg. Men min hud tål solen så himla bra nu när jag lever utan kolhydrater. Stor skillnad! Skönt att få lite färg!

Vid tre-tiden började det att mulna och jag gick ut för att stängsla i sommarhagen där Magnus tog sönder några stolpar när han körde med betesputsen. Selma, jag och vårt fordon gjorde ett bra jobb. Det var grymt varmt, runt 25 grader och svetten bara sprutade, men jag fick gjort jobbet i alla fall.

När jag var klar släppte jag hästarna från vinterhagen. Jag trodde att de skulle stanna och äta gräs i "korridoren" mot sommarhagen, men de var så lyckliga över att få gå i sommarhagen igen att det drog iväg i full galopp. Jag hoppas att det betyder att Bosse nu inte längre har ont i sin gaffelbandsskada.

Selma och jag satt och gosade medan vattnet fyllde på i baljorna. Selma satte sin tass på min fot. Som vanligt. Gosiga hund!

Jag och min  vovve!
När jag var klar med hästarna tog jag båda hundarna och gick bort till grushålan för att låta dem bada och svalka sig. De var så lyckliga över badet i vanlig ordning!

Lycklig badvovve nr 1

Lycklig badvovve nr 2
Efter det ställde jag mig i duschen och nu ska jag ägna resten av kvällen åt dagens terrängritt på SVTplay. Så kul att få se lite fälttävlan!

SVTplay fån Lümuuhlen
Det känns som om jag verkligen har tagit vara på denna underbara sensommarlördag. Det finns ingenting som kunde ha gjort denna dag bättre, kanske möjligtvis en ridtur, en de får vila lite till i väntan på en hovslagare...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar