Sidor

tisdag 6 augusti 2019

Lite regn idag

I natt kom det regn, faktiskt tio millimeter, vilket verkligen behövdes! Jag tog en snabb promenad med lite löpinslag med vovvarna på förmiddagen. De tyckte att det var fint att det fanns vattenpölar som de kunde dricka och bada i. Det gjorde att de var väldigt pigga på att springa idag.

Dricka i vattenpöl

Bada i vattenpöl
Regnet gjorde att det var perfekt att sladda paddocken, så det gjorde jag och Selma efter frukost. Hon är så rolig med att åka traktor, något av det bästa hon vet:).

Utsikt från traktorn

Selma höll koll på läget med huvudet i mitt knä
Det blev snyggt och bra, jag fick bort en hel del ogräs som har börjat växa nu när jag inte använder den så mycket, så det var verkligen hög tid!

Lite senare på dagen tog jag in hästarna och gjorde i ordning Pelle för en ridtur. Han var väldigt trött när han stod på gången och såg ut som om han skulle somna. Även Bosse var trött och och stod i ett hörn och sov istället för att stå vid boxdörren och obstruera medan jag gjorde i ordning Pelle.

Pelle fick komma ut på en runda runt Obbhult/lInnarp, en välkänd runda som han är trygg med. Han var faktiskt oväntat energisk och jag lät honom jobba lite på kort tygel i skritten. Då blev han lite på hugget, men höll sig i skinnet.

Vi travade lite på grusvägen och sedan blev det galopp också. Fast han höll på att gå omkull när han snubblade i galoppen, vilket han även gjorde när vi galopperade i paddocken häromdan. Lite läskigt, men han kom upp på benen igen och kunde fortsätta.

Vi tog också ett varv nere på gärdet där gräset var nyskördat. Han var lite tveksam när vi travade bortåt men när jag vände hemåt var han med på noterna och ville galoppera, rätt så på hugget. Men han ville att vi skulle gå hem när vi var klara, så han blev lite spänd när jag svängde nedåt för att gå ut genom ett av gatten, men så snart vi kom ut på grusvägen slappnade han av och vi kunde skritta hem i lugn och ro.

Imorgon kommer hovis, det ska bli spännande att se vad eller om det går att göra något åt Bosses stackars trasiga högra framhov... Vi får hoppas på det bästa!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar