Sidor

fredag 2 augusti 2019

Fortsättningen på stallstädningen

Nu ligger jag lite efter med bloggandet här, det har varit mycket att göra helt enkelt, men jag tänkte berätta om hur min stallstädning fortsatte i onsdags. Då hade stallet torkat upp och jag sopade ut alla spånrester som låg kvar på golvet innan jag slängde in nio säckar ströpellets i varje box och började vattna.

Jag såg på någon Youtubefilm att de rekommenderar 5-8 säckar i niokvadrats-boxar, mina är ju närmare 12 kvadrat så jag tänkte att det behövs lite mer än så. Nu blev det faktiskt ganska mycket, det är ju helt otroligt vad mycket spån det blir av de där små pelletserna! Men det blev väldigt bra och nu kan killarna mysa i sina boxar framöver när hösten kommer och det är dags att stalla in.

Jag tror knappast att jag behöver fylla på mer spån innan dess eftersom det är så lättmockat och det endast följer med bajs ut när jag mockar och inget spån. Blev så nöjd med resultatet!

Bosses nyströade box

Pelles nyströade box
Tyvärr så regnade det en hel del även i onsdags så det blev ingen ridning då heller. Jag fortsatte istället att städa upp och sopa i foderdelen av stallet så att det nu är rent och fräscht överallt! Även sopmaskinen fick sig en omgång!

Rengjord sopmaskin
Det är så skönt att ha det rent och fräscht! Så mycket bättre känsla! Men nu har jag städat stallet för det här året i alla fall! Och tanken är att hålla det fräscht varje gång jag är där så att jag slipper att det blir för mycket smuts i alla fall på golvet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar