Sidor

fredag 2 augusti 2019

Vandring och cykel med häst

Igår var det äntligen lite uppehåll och mer sommarbetonat väder, även om det var molnigt så var det i alla fall runt 20 grader.

Emelie och jag hade bestämt oss för att vi skulle ta och vandra en runda i Åkulla. Vi har ju vandrat en del ihop och har de senaste åren hittat på något tillsammans varje år bestående av vandring eller t.ex. spa eller ridturer. I år fick det alltså bli Åkulla. Ibland behöver man inte åka så långt hemifrån!

Jag lastade in vovvarna i min elbil och styrde mot Friluftsgården. De var sådär nöjda med att jag inte har en kombibil längre och jag var bara tvungen att ta en bild på Selmas härliga min:).

Vi har det trångt här bak i bilen...
Men den trånga bilen var glömd så snart de fick komma ut och springa i skogen. Det älskar de ju! Vi gick bort mot Bockstens mosse och vidare genom skogen mot Björkasjöstigen där vi rundade sjön, vilket bjöd på många tillfällen till bad för vovvarna, vilket de uppskattade. Det var en perfekt dag att vara ute och gå, det var inte för varmt och ingen stekande sol utan ganska lagom temperatur.

När vi hade rundat sjön tog vi vägen ut mot Svartråvägen och sedan sneddade vi på en ganska blöt stig över till banvallen och styrde kosan tillbaka till Friluftsgården. Vi var nog ute närmare tre timmar och jag kände av det lite i höften och under fötterna. Riktigt så länge brukar jag inte gå och jag hade nog underskattat hur lång tid det skulle ta. Jag glömde att starta klockan när vi lämnade Friluftsgården, men jag tror att vi kanske hade gått en par-tre kilometer när jag satte igång den, så runt 16 km blev det.

Det var i alla fall jättekul att gå och snacka och njuta av den härliga naturen!
Rundan

Eftersom det var uppehåll var min plan att rida mina hästar när jag kom hem från vandringen, men så hade vi minsann blivit bortbjudna på kvällen. Då erbjöd sig Magnus att först rida Pelle, men eftersom jag inte har någon sadel som passar honom just nu förutom den som Bosse har så föreslog jag att han skulle gå med Pelle eftersom Bosse och jag bara skrittar. Men då skulle Magnus minsann cykla med honom istället. Jag försökte förklara att det är svårt att cykla så långsamt som skritt är och att risken att cykla omkull är rätt stor ifall Pelle skulle få något utbrott.

Men Magnus envisades och det blev så att han cyklade. Det gick överraskande bra. Pelle som är lite reserverad mot andra människor accepterade Magnus och cykeln direkt och traskade lugnt på bakom och bredvid cykeln.

Det gick med andra ord hur bra som helst. Förutom att det gick lite snabbt och Pelle joggade i någon långsam trav varpå stackars Bosse som ännu inte får trava pga sin skada kom på efterkälken och blev lite upprörd. Men när vi hade varit ute en stund blev Pelle lite trött och då skrittade han istället och då kunde vi rida mer ihop, vilket var väldigt trevligt!

Så fick vi motionerat två hästar för tiden av en. Mycket praktiskt! Och kul!

Två trötta hästar före dagens pass

Magnus och Pelle

De var snabba till en början...

Lite lugnare på slutet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar