Sidor

tisdag 8 november 2011

RÖJ!

Det börjar nu närma sig slutet på renoveringen som för mig har hållit på sedan den 1:e mars i år. Denna vecka är målaren på plats och målar lister och fönsterkarmar. Han ska även tapetsera köket. Det ska bli klart denna vecka eller början nästa vecka. Men jag tror ju inte på det förrän jag ser det och verkligen förstår att allt är klart...

Imorgon kommer (förhoppningsvis) rörmokaren (som skulle varit där i början på förra veckan) och byter alla element-termostater och fixar så att vi får rent och fint vatten. Tänk om jag kan börja elda imorgon - så underbart det skulle vara! Och nödvändigt, eftersom all bröte som samlats i källaren snart gör att man inte kan ta sig fram där.... Men, som sagt, jag tror på det när jag ser det!

Idag kom Magnus upp efter jobbet och hade släpet med sig så att vi kunde röja ut all skit som ska köras till tippen. Det blir ju en hel del avfall, framför allt kartonger och transportskydd för alla grejer som man kört dit, men även överbliven kakel och annat material.  Det var så himla skönt att få ut allt och kunna städa undan allt äckligt damm som ligger millimetertjockt på alla ytor. Så nu är släpet fullt - igen. Vet inte hur många gånger vi varit på tippen och slängt grejer. Känns som om vi är stamkunder där nu.

Men bakom all bröte så börjar det faktiskt forma sig ett hem. Och man börjar kunna ana att det snart faktiskt ska gå att bo där. Vi fick även röjt på övervåningen där nästan allting är klart nu, bara de jämrans taklisterna kvar i sovrummet och lite fix i badrummet.

Jag har även pratat med Telia idag om att installera bredband. Jag tyckte ju att jag var ute i god tid för det såhär två veckor innan flytt, men NEJ, det var ju så mycket grejer som skulle fixas så det tar hela tre veckor innan vi kan börja surfa med det. Helt otroligt! Det borde ju bara vara till att sätta kontakten i väggen, men nejdå är något någonsin enkelt när det gäller Telia???

Jag fick också bokat tid för besiktning av vedspis, kamin och bakugn så att vi kan elda i dessa sedan. Hoppas nu bara att de går igenom så att man inte står där med lång näsa och med obrukbara grejer. Men jag tror inte att det ska vara några större problem.

Ja, saker och ting går framåt. Fortsättning följer...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar