Sidor

onsdag 2 november 2011

Äntligen!


Idag damp den här ner i brevlådan. Magnus Ugglas nya skiva. Signerad också. Så den gick på högvarv i bilen och i cd-spelaren i huset under målandet.
Själv säger Uggla att det är en lite mer svårmodig skiva, men jag tycker det är lika träffande och kul som vanligt. Igenkänningsfaktorn är stor, fast att han är dubbelt så gammal som jag.
Melodierna sätter sig lätt i hjärnan och rimmen i texterna är lätta att följa. Det märks dock att herr Uggla har lite  livs-kris eller kanske ålders-kris. Fast jag känner ändå igen mig när han sjunger om att man köper vin och mat till fredagskvällen men somnar innan filmen är slut. That's my life:)
Jag har alltid gillat Magnus Uggla och bland de första låtar jag hörde var "IQ" och "fula gubbar". Inte för att jag förstod texterna på de låtarna då (1983 var jag ju endast fyra år gammal) men jag tyckte om dem.
Sedan dess har jag införskaffat samtliga Uggla-skivor och lärt mig texterna på de mest kända låtarna. Efter helgen kan jag garanterat texterna och melodierna på skivas samtliga låtar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar