Sidor

måndag 28 november 2011

Härlig helg i Stockholm!

Denna helg har spenderats i Stockholm hos syster i sällskap med andra systern, systerdöttrarna och svägerskan. I fredags förmiddag tog vi bilen till Ekerö och blev bjudna på en väldigt god kvällsmat med bl.a. en svamp-paj som inte gick av för hackor!

I lördags åkte vi o kollade in syrrans nya häst (som var supersöt) innan vi drog in till stan och kikade lite på julmarknad och spanade in klappar på NK. Efter det åt vi en mycket god middag på Oliver Twist och åkte sedan vidare till Globen och Stockholm Horse Show.

Showen inleddes med ett något udda inslag, en eldsprutande häst iförd drak-dräkt. Såg lite tveksamt ut rent brandsäkerhetsmässigt, men det gick bra.


Vi fick också se en fransman som pratade med sin häst, bokstavligt talat. Han stod på andra sidan sargen och fick hästen att springa i olika gångarter osv. Imponerande!



Som tur var fick vi även se lite sport. Två hoppklasser, en tidshoppning och en bedömning 2 faser. 
När kvällen nästan var slut kom det bästa på hela kvällen, fransmannen Lorenzo. Han hade inte ens en sadel eller ett träns, han hade två piskor och stod på ryggen med ena foten på en häst och andra foten på en annan häst. Inte bara det. Han lät även hästarna hoppa över hinder medan han stod på dem. Helt otroligt!



Efter ett tag kom det in två hästar till...


Sedan kom det två hästar till, två hästar till osv tills det var sammanlagt 12 hästar inne, helt utan utrustning. Han fick dem att göra alla möjliga grejer. Separerade dem från flocken, snurrade runt dem, backade dem, fick dem att springa på led efter varandra och hoppa över hinder både i bredd och på rad!


Där och då kände man sig rätt dum för att man behöver en sådan väldans massa utrustning till sina egna hästar när man inser att det egentligen inte behövs något annat än kommunikation. Och en fruktansvärd mängd träning, förstås!

Hittade denna video på Youtube, det var ungefär detta vi fick se i lördags.



Igår var det så dags för hemresa mot stormen. Det var riktigt obehagligt sista biten hem där vägen var full med grenar och bröte och man bara hoppades på att man inte skulle möta några flygande föremål. Det gick som tur var bra och jag somnade gott med öronpropparna djupt intryckta i öronen.

I morse kunde jag inte se några skador någonstans på gården. Men jag har ju inte varit i skogen än. Det kommer jag först att hinna till helgen. Hoppas det inte blivit alltför stor förödelse...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar