Sidor

måndag 9 maj 2011

Händelserik dag!

Denna måndag har gått otroligt snabbt. På jobbet har vi inlett en stegräknartävling, vilket verkligen har fått vissa att satsa helhjärtat på detta. Dagens vanligaste fråga: "Hur många steg har du???" Kul att folk blir så engagerade. Värst var nog vår truckförare som ställde eltrucken och drog allt med handtrucken istället. Han hade 23000 steg när han lämnade jobbet för att springa 5 km på galgberget... Jaja, vi får väl se hur länge han orkar hålla på så:).
Själv har jag kommit upp i 20388 steg idag. Då glömde jag stegräknaren när jag gick och hämtade tidningen i morse, så man kan väl lägga på 1000 steg till. Jag tog som vanligt en promenad på lunchen och när jag kom hem tog jag med mig Selma till gården.
Jag håller på att röja med motorsåg och röjsåg så att jag ska kunna stängsla åt hästarna uppe i (passande nog) "Hästabacken". Just nu kan jag helhjärtat säga att jag HATAR björnbärs- och hallonris! Vilket jäkla ogräs! Omöjligt att bli av med och så river man sönder sig själv när man röjer i det! Men jag kom en liten bit på väg iaf. Otäckt varmt var det i sågbyxor och såghjälm. T-shirten var genomblöt och det bara droppade svett från pannan. I ca 1,5 timme höll jag på, tills bensinen tog slut. Då packade jag in motorsåg, röjsåg och hund i traktorn och åkte tillbaka genom hagen där de två nyfikna hästarna undrade vad som försiggick.
Efter röjandet stack jag ut på en löprunda, jag var ju redan uppvärmd och klar så det blev en lite längre runda den här gången, nästan 7 km. Dock kändes benen lite konstiga, stumma. Det kändes som om de liksom inte riktigt var med mig. Men jag kämpade på och när jag kommit halvvägs fick jag plötsligt håll. Jag kan inte ens minnas när jag fick det sist! Men det blev en trög sista halva hem och jag sprang inte så mycket mer utan gick i väldigt högt tempo istället.
Det var väldigt idylliskt att springa idag. I Spekåsskogen hörde jag för första gången i år en gök som gol och när jag nästan var hemma höll jag på att ramla över en räv. Den sprang iväg men stannade en bit ifrån mig, jag fiskade upp telefonen ur sport-bh:n för att fånga den på bild, men den han undan... Det var också helt vindstilla och så härligt tyst. Frisk, ren luft utan avgaser och inget buller från någon hemsk motorväg. Jag blir bara mer och mer förälskad i mitt framtida hem!
Klicka på bilden för mer info!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar