Sidor

lördag 5 februari 2011

Sköna lördag!

Idag har solen skinit lite. Men tyvärr blåser det lite väl mycket.
I morse var jag extremt sugen på att åka till Rolfstorp med herr Bus, som verkligen behöver aktiveras!
Saft och gjort. Jag tog fram släpet, som inte flyttats sedan snön kom i november, kollade lampor, brovbromsade lite och kollade så att allt funkade!
Sedan hämtade jag hästarna i hagen. De var ganska lugna, ända tills vi gick förbi ensilagebalarna som hade prasslande plast flygandes omkring. Det var ju JÄTTEFARLIGT! Så de var bara tvungna att hoppa iväg och tramsa.
Bosse var som vanligt sur och stod o skrapade i golvet, stampade med bakbenen och var lite grisk. Dock gick det jättefint att lasta honom!
Han åkte snällt, utan att stampa eller greja. Dock var han lite ledsen över att behöva stå själv i transporten medans jag eldade i huset. Men sedan fick han komma in  i sin box som han älskar, med det fina fönstret som han kan titta ut genom.
Jag sadlade och tränsade och slängde på longeringslinan. Sedan begav vi oss ut i paddocken, som var det enda stället där det fortfarande ligger snö. Han fick springa lite i linan. Mest galopp blev det. Det var lite svårt för honom att springa i snön, men han fick springa av sig.

Sen tänkte jag att jag sitter upp och rider en runda. Det gick ju sådär. Världen var jättefarlig när det blåste och han var otroligt spänd. Höll på att bocka av mig flera gånger. Så det blev en väldigt kort runda! Kändes inte säkert alls att rida honom idag! Mer träning och aktivering behövs!
Men han blev lite gladare iaf. Det verkar som om han trivs bra där i Rolfstorp. Tur att han snart får flytta dit för gott!
Efter ridturen gick jag in och fyllde på i pannan och fastnade i en väldigt rolig bok att läsa... Min dagbok från tiden före, under och efter studenten . Oj, vad vi festade! Oj, vad kul vi hade! Oj, vilka pojkvänsproblem jag hade! Tur att livet är lite lugnare nu och att jag har min kära Magnus som jag inte tänker byta bort! 

1 kommentar:

  1. hihi, tänk att jag även hittade en gammal dagbok var från ca 9.an haha !:)

    Ja aktivera hästarna behövs här, visst jag rider dem men känner dem behöver komma ivög o jobba på annat håll nu!

    SvaraRadera