Sidor

lördag 19 februari 2011

Ridning i solen!

Idag tog jag med båda pållarna till Rolfstorp för att rida. I morse var det 12 minusgrader, men när solen kom fram orkade temperaturen upp till 2 minus (nästan vår).
För första gången någonsin mötte jag en bil på vår grusväg. Så jag blev tvungen att stanna i en kurva och eftersom det lutar rätt bra där så kom jag nästan inte upp med bilen och släpet, men det gick till sist. Och till råga på allt så mötte jag en lastbil med släp (!) när jag precis hade kommit upp för alla backar och bara hade 50 meter kvar till gården. Lastbilschauffören fick backa, vilket gick sådär, han höll på att backa ner gamla svinhuset... Men på 4:e försöket lyckades han backa såpass långt att jag kunde köra in på gården.
Jag började med att rida Pelle. Eller först gick jag lite med honom. Har ju faktiskt inte ridit honom på flera veckor nu. Han var lite spänd till en början, men slappnade av ganska snabbt ändå. Så jag satt upp och red. Det blev mest ridning på åkrarna och mest skritt. Han travade lite, men var nog inte nöjd med det hårda underlaget så det blev inte så mycket trav. Men han fick iaf komma ut och lufta sig lite och jag tyckte han skötte sig jättebra under omständigheterna!
Gammal bild från förra året snö, nu har vi barmark...

Sedan var det dags för Bosse Bus. Han var också väldigt avslappnad idag. Han däremot ville gärna trava, så han fick springa av sig lite på samma åker som Pelle. Han blev lite busig när vi skulle tillbaka hem och försökte studsa och hoppa, men annars skötte han sig jättebra!
Det var ordentligt kallt ute, det bet verkligen i kinderna, men det var helt underbart att få komma ut och rida lite i solen!
Även detta gammal bild, från i somras

Så det var en riktigt skön dag! Nu ikväll har Magnus grillat lite kött, potatisgratängen står i ugnen och nu är jag riktigt hungrig! Ska bli gott med årets första grillat!

3 kommentarer:

  1. SV: ja :/ börjar gå lång tid nu

    SvaraRadera
  2. SV: ja har inte varit på GHS HS på mååånga år, men nu får det bli så när jag får chansen. :) får biljetten men får betala hotell, som redan är bokat

    SvaraRadera