Sidor

måndag 23 oktober 2017

Rabattkant

Nu var det ett tag sedan jag fick hem ett gäng plåtar som jag ska ha till rabattkant bakom växthuset. Det har inte blivit av att få dit den helt enkelt. Och så påstod Magnus att det var omöjligt att göra jobbet själv. Och honom har jag inte fått någon hjälp av. Och det blir ingen hjälp heller nu när jaktsäsongen pågår som bäst.

Så jag kollade lite klipp på Youtube och tänkte att jag i alla fall kunde ge det ett försök. Plåtarna kom med lösa "pilar" som skulle skruvas fast. Det var den lätta delen. Plåtarna var 2,25 m långa, så de var inte helt lätthanterliga.

Plåtar och "pilar"
Jag började med att gräva ett spår där kanten skulle ner och det gick ju bra. Jag fick ösa bort gruset lite grann för att få kanten så långt ut som jag ville ha den.

Spåret klart
Sedan puttade jag ner plåtarna, skruvade ihop dem och den näst sista plåten fick jag bocka till för att få en lite skarpare sväng. Sedan stötte jag på lite problem, sista plåten behövde nämligen kapas. Jag har aldrig kört med vinkelslip någon gång, men jag tänkte att det kan ju inte vara värre än att köra cirkelsåg, sticksåg eller motorsåg.

Så jag testade. Lite halvläskigt var det, men det gick faktiskt bra och jag fick kapat plåten precis som jag ville ha den. Så jag fick dit hela kanten utan hjälp! Så nöjd med mig själv!

Kanten på plats!
Nu är det bara jorden som fattas och så ska jag också vänta på att hela kanten blir så snygg som den är i början av bilden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar