Sidor

onsdag 11 oktober 2017

Duktig vovve

I måndags var det dags för fjärde tillfället på valpkursen som vi går med Nelly. Hon har varit lite svår i vissa övningar, framför allt följsamhetsövningarna. Hon har så mycket annat att koncentrera sig på. Hemma tränar jag inomhus där hon inte heller lyckas hålla koncentrationen uppe några längre stunder. Utomhus är det omöjligt.

Vi skulle träna möten och jag tänkte att det här blir svårt. Vi började med några följsamhetsövningar och plötsligt så var det som att poletten trillade ner för henne. Hon följde mig precis som hon skulle och hade kontakt med mig i princip hela tiden. Så skoj!

Vi gjorde en övning där vi skulle gå med hunden vid sidan, se till att vi hade kontakt och sedan skulle vi stanna och då skulle hunden sätta sig ner. Efter några gånger funkade det kanon!

Sedan ökade vi svårigheten och stannade och sa hej varpå vovven skulle sätta sig ner. Detta är ju oerhört smart, för då har vi lärt hunden att när vi säger hej och stannar så sätter hon sig ner!

Nästa steg var att gå emot en annan person, stanna och säga hej varpå hunden skulle sätta sig ner och titta på mig. Även detta funkade mycket bra!

Sista övningen var en passitivitetsövning där en hund fick sitta still och en annan skulle gå i båge runt. Den sittande hunden fick titta på den gående hunden, men inte gå fram mot den. Även detta klarade Nelly galant! Både som sittande och som gående! Så himla kul! Det behövde vi verkligen för vårt tränar-självförtroende!

Hon var rätt mör när vi var klara och ville inte åka hem utan hellre ligga kvar vid sin filt (för man kan ju inte ligga på filten...)
Trött vovve

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar