Sidor

söndag 29 oktober 2017

Julklapp!

Igår var det äntligen dags att uppleva julklappen som Magnus barn med respektive fick från oss förra julen. Planen var att vi skulle göra detta i våras, men saker och ting hände inom familjen som gjorde att det inte var läge att göra detta då. Så det fick bli nu helt enkelt.

Grabbarnas aktivitet var romprovning på Havanna. Det är väldigt fullbokat, så det var egentligen det som styrde att det blev så sent på året. Detta var första helgen som gick att boka när jag ringde i somras!

Elinore, Hanna och jag åkte till Folkared för att rida islandshäst. Det är många år sedan jag satt på en islandshäst. Jag var faktiskt turledare och ridlärare nere i Falkenberg när jag pluggade. Det är mer än tio år sedan. Men då red jag mycket islandshäst. Jag gillar dem, de är fantastiska turridningshästar och härliga uterittshästar! Det enda jag har svårt för  är att de är så små...

Vi fick välja hästar själva. Tre jättefina, trevliga djur, två valacker och ett sto. Jag valde Vargur som inte var så gammal, men rätt stor för att vara islandshäst. Vargur var jättetrevlig, väldigt tillgiven och nyfiken på mig. Så mysigt, jag är ju van vid hästar som vill äta upp mig:).


Min häst

Min häst:)
Det blåste rätt mycket igår förmiddag, men lagom till eftermiddagen hade vinden lugnat sig och solen sken. Det var faktiskt 14 plusgrader när vi körde dit!

Elinore och jag har ju ridit länge, men Hanna har inte ridit jättemycket. Men det gick fantastiskt bra och Hanna hängde mycket bra.

Vargur töltade direkt när jag kortade tyglarna. Jag satt och funderade på ifall jag kom ihåg det där med tölt och det gjorde jag tydligen:). Dock var han inte så snabb i tölten, så när täten drog iväg blev det trav istället.

Det var fantastiskt fina skogsvägar vi red på och plötsligt kände jag igen mig. Vi var på väg mot Ljungsjön och jag insåg att jag hade varit där och sprungit en runda med Selma för några år sedan. Mycket riktigt red vi in och vände vid Ljungsjön. Jag har inte förstått tidigare att Folkared ligger så nära Ljungby när man tar skogsvägen!

Trots att Hanna inte ridit lika mycket som vi andra gick det kanonbra och det var mycket tölt, trav och galopp. Ett ganska högt tempo tycker jag ändå givet förutsättningarna. Och alla hästarna var verkligen jättefina! Våran ledare hade bra koll på oss och kom med många tips när det gällde tölt och annat, han höll ett bra tempo som passade oss alla trots olika ridvanan! Det var rätt skönt att det bara var vi tre också.

En annan sak som jag gillade var att vi inte behövde rida på led, utan enda regeln var att vi inte fick rida om vår turledare, så vi kunde rida i bredd, rida om varandra och rida lite hur vi ville. Det gjorde att det kändes mycket friare än en vanlig tur där man ska rida på led och den häst man sitter på bara gör det som hästen framför gör. Så mycket bättre!

Genom skogen
Två timmar var vi ute och jag var lite mör i kroppen när vi var klara, men det var ändå den i särklass bästa sadel jag har ridit i på turridning! Jag kände inte ens av sittbenen när vi hade ridit klart.

Vi var så nöjda och det var så kul! Hanna fick en väldigt hungrig häst som tog varje chans att köra ner huvudet och äta gräs:) Så kul! Elinore fick den snabbaste hästen och for förbi i galopp titt som tätt. Vargur var inte så snabb, men han var jättefin och hängde med bra ändå. Han var ju inte så gammal.

Det var så härligt att kunna fräsa på i skogen utan att behöva tänka på att hästarna kan bli rädda för saker och hoppa åt sidan. Det var verkligen skogsridning på riktigt. Som jag kan sakna det! Kanske blir det en islänning efter Pelle...?

Stället vi var på heter Vindhästar och det var verkligen ordning och reda, rent och fräsht och kanonfina hästar. Rekommenderas varmt!

Efteråt gjorde vi oss i ordning här hemma och sedan körde vi till Rolfstorp och tog bussen in till Varberg. Vi hade bokat bord på nyöppnade Pinchos och vi mötte upp grabbarna där. Vi åt massor av god mat och hade det väldigt trevligt!

Kantarellsoppa och oliver
De två timmarna vi hade på oss där gick väldigt snabbt och vi hann inte äta någon efterrätt eftersom vi var så mätta efter huvudrätter och förrätter. Så vi gick vidare till Sibon där Elinore och Hanna tog varsin Creme Brullé. Jag fick inte i mig mer mat.

Det var väldigt lugnt, eller snarare dött ute i Varberg igår, trots lönehelg och allt. Vi hamnade till sist på en rockbar där efter många om och men ett liveband spelade. Det var något av det sämsta jag någonsin hört. Fy, vad kassa de var. Efter två låtar fick vi utrymma pga hörselskador och panik för att det var så dåligt och så tog vi istället en taxi hem.

Det var en riktigt kul dag och detta måste göras om! Får se vad nästa julklapp blir!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar