Sidor

lördag 14 oktober 2017

Höstpyssel

Vaknade till en ganska grå lördagsmorgon idag. Jag passade på att städa huset på förmiddagen när det var som mest mulet och lagom till jag var klar blev det ljusare utomhus.

Jag har ägnat mig åt mycket trädgårdsarbetet idag. Höstpyssel skulle man kunna kalla det. Magnus fick äntligen fixat bort den gamla ensilagebalen som blev dålig i våras och så hämtade han en ny. Så nu kan hästarna få komma in på nätterna. Jag vill dock dra på det ett tag till. Helgen när det är omställning till vintertid brukar vara bra tid att ta in dem, tycker jag.

När Magnus ändå hade framme traktorn passade vi på att köra in utemöblerna som fortfarande stod kvar på altanen. Jag fick planterat lite höstplantering i mina krukor vid grinden, lite ljung och annat krafs.

Jag tog bort lite krukor och tog in jordgubbskrukorna som stod på altanen. De hade mängder med sticklingar så jag klippte loss dem och planterade sedan dem i fyra krukor. Jordgubbsplantorna fräshades också till. Hoppas att sticklingarna tar sig så att det blir massor av jordgubbar nästa år!
Jordgubbssticklingar
Jag bar in bägarrankan och potatisblomman. Tror att de kan övervintras i källaren. Jag tömde odlingslådorna på sallad, sockerärter, vaxbönor, luktärter och rabarber. Så nu är där bara kvar morötter, palsternackor och rödbetor samt purjolök.


Jag tog bort cylindrarna till fönsteröppnarna på växthuset och satte fast fönstren så att de inte kan blåsa upp. Skruvade också till lite skruvar som satt löst.

Fönsteröppnarcylindrar

Många krukor blir det
Det blev riktigt behagligt i växthuset, faktiskt 20 grader så jag tog med mig en kopp te, en ostruta och lite äppelpaj ut och avnjöt sittandes i soffan. Vi har nog använt soffan mer i växthuset än när den stod på altanen i år.

Eftermiddagsfika
Tre meloner av sorten Sugar Baby fick jag i år. De skördade jag och så tömde jag krukorna. De såg rätt vissna ut. De gillade väl inte frosten tidigare i veckan. Vi hade nog fem frostnätter på rad. Men nu är det varmare igen.

Melonodling
Jag tog en runda till hagen och kollade till mina grabbar. Jag såg att Bosse var halt, så jag kollade vad det var för fel på honom. På håll såg det ut som om han hade brutit benet, så halt var han, men när jag kollade honom kunde jag inte hitta några svullnader eller värme någonstans. Han är halt på det ben han saknar en sko på igen, så kanske har han fått en hovböld? Han har varit sådan här förut och då har han varit sådan i någon dag och sedan är han plötsligt frisk igen. Knepigt!

Jag avslutade den ljusa delen av dagen med en promenad runt Linnarp med Selma. Härligt att komma ut och se på den färgglada hösten!

Färgglad höst bakom vovven

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar