Sidor

onsdag 16 mars 2011

Köket

I måndags var Magnus och jag hos vår blivande köksleverantör (tror jag, ska bli spännande att se offerten).
Det var riktigt roligt och intressant! Jag trodde att jag var ute efter ett kök i "gammal lantstil". Det är jag inte:).
Det blir nog ganska modernt, rent konstruktionsmässigt, fast med en tidlös stil som gör att det ändå passar in i huset.
De hade ett utställningskök som var i samma 50-talsstil som det befintliga köket och Magnus tyckte att det var en JÄTTEBRA idé att behålla det gamla och bara höja bänkarna. NEJ NEJ NEJ! sa jag. Jag VÄGRAR!
  De som vill ha ett sådant kök har inte levt i det, jag lovar! Jag hatar verkligen den stilen! USCH!
Men det kanske finns någon som vill köpa det gamla köket när vi monterat ned det... Kanske ska lägga ut det på Blocket...

Iaf så började vi rita och det blev riktigt bra, tycker jag! Troligtvis blir det mest vitt med lite inslag av ek på t.ex. bänkar och något skåp. Vi kommer att byta och flytta fönstren och altandörren (till en dubbeldörr med glas) för att få mer symmetri och få in mer ljus, då köket ligger mot öster där det bara är morgonsol.
Vedspisen, som kommer att behållas skapar en del problem när det gäller brandsäkerheten. Man får inte ha skåp för nära den, vilket gör att det blir ganska lite skåp omkring den och den vanliga spisen. Det gör ju å andra sidan att det känns mer öppet på den sidan.
Ugn och micro kommer att hamna där det idag sitter ett litet kylskåp inbyggt i väggen och kyl- och frys hamnar bredvid spisen.
Diskmaskinen hamnar där den var förut, bredvid vasken som kommer att vara på samma ställe som idag.
De flesta skåpen och lådorna kommer att hamna som ett hörn mot fönstret och "salongen".
Det känns som om det kommer att bli riktigt bra! Jag vet att det är ett mycket seriöst företag, de lämnar 20 års garanti på sina grejer, köket kommer i moduler, färdiga att skruvas upp på väggarna, dvs man sparar mycket tid på att snickarna slipper skruva ihop grejerna och skulle något fattas så går det snabbt att åka och hämta.
Enda nackdelen är leveranstiden! Men jag har på känn att det är väl värt att vänta på...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar