Sidor

måndag 26 maj 2014

Mot Lidingöloppet!

Lite dålig uppdatering här i bloggen det senaste, men det har varit mycket målning, utbildning på Slottsviken i Göteborg och annat.

Det har däremot inte varit så mycket träning. Eller ingen träning alls snarare. Men idag var det dags! Efter att ha ägnat två timmar åt målning av fasadbrädor tog jag med mig Selma ut på en tur i sommarkvällen.

För det är ju sommar nu. 20-25 grader så gott som varje dag sedan i onsdags. Underbart, men lite jobbigt att springa i. Fast ikväll var det helt perfekt. Ganska svalt och skönt.

Det var faktiskt första löprundan efter Göteborgsvarvet och första rundan mot nästa mål, Lidingöloppet. 3 mil i kuperad terräng. En utmaning som heter duga. Men nu har jag börjat!

Vi började springa Obbhultvägen upp mot Åkulla.

Skugg-selfie:)
Vid Flähult svängde vi upp på banvallen och från banvallen upp i en stigning mot Axelid.

Banvallen
Älska backar! (Och den där fläckiga hunden)
Efter Axelid-backen sprang vi in på en skogsväg som leder tillbaka till Obbhult. Där gick det behagligt utför och pulsen gick ner igen. Bara härligt och behagligt!

I Obbhult kom vi fram till en stängd grind. Eftersom jag inte visste vilken sorts djur som fanns innanför grinden och jag inte ville bli jagad av några tjurar eller liknande fick jag vackert ta den hårda vägen upp i Obbhultaskogen.

Och det gick verkligen uppför. En backe fick jag faktiskt gå uppför, men det spelar ingen roll. Jag är ingen snabb backlöpare så det går nästan lika snabbt att gå som att springa. Men, som alltid, kommer det härliga nedförsbackar efter de där uppförsbackarna. Fantastisk utsikt (som tyvärr inte lyckades fångas så bra på bild) väntade också som belöning när jag defilerade hem.

Vacker nedförsbacke
Till sist hade jag ju såklart ca 500 m uppförsbacke som skulle klaras av, vilket jag också gjorde! Trött, men glad och med en lika trött och glad hund kunde jag klocka 8,5 km. Skön känsla, kul att springa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar