Sidor

torsdag 18 juli 2013

Magiska burken!

I morse var min kära hovslagare här och fixade nya dojjor på alla hästarna. Bosse är ju lite krånglig när han ska skos. Framför allt brukar han vifta och krångla med bakbenen, men han vill även lägga sig på hovslagaren när han skos fram.

Förra gången hittade vi dock ett "botemedel" mot krånglandet, nämligen den "magiska" slick-burken. Han fick prova en sådan  och han blev helt i extas. Han bara stod där med öronen på sned och slickade i burken medans hovis fick sköta sitt jobb i fred utan viftande bakhovar.

Så jag inhandlade en sådan burk när jag var på Gekås och alla hästarna tyckte väldigt mycket om den när de fick provsmaka den.

Idag fick han alltså slicka i burken medan bakhovarna fixades. Och det funkade lika bra idag. Det är ungefär samma effekt som vid bremsning (när man snörar ihop främsta änden på nosen för att hästen ska lugna sig) men är såklart betydligt trevligare att hålla på med. Förutom att halva jag, som höll i burken också fick gegga över mig. Men det kan jag stå ut med, det sparar ju massor av tid och ork åt hovis!

Såhär ser den magiska burken ut:
Luktar lakrits och rekommenderas varmt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar