Sidor

tisdag 23 juli 2013

Dagen och gårdagen!

Igår började vi dagen med att åka in till Stål och hyr för att hyra en padda och en sten-kap. Vi hade först fyllt gropen som jag grävt med grus och det var det som skulle tryckas till. En 150-kilos padda behövdes för att få ordning på det. Vi använde först 0-100 i botten och sedan 0-18 över det.

Älsklingen och paddan!
När allt var paddat var det dags att fylla på med stenmjöl som stenarna skulle ligga på.

En traktor kommer lastad med stenmjöl!
Sedan var det ett ganska drygt jobb med att jämna till stenmjölet för hand, eftersom paddan hade tryckt till det för mycket och det hade varit omöjligt att få koll på om det var jämnt eller ej. När jämnandet var klart var det så äntligen dags för att lägga stenarna! Men först tog vi lunch och en rejäl siesta, så vi kom inte igång igen förrän vid 7-tiden på kvällen. Men då var det å andra sidan mer behagligt att jobba utomhus eftersom det svalnat av rejält.

Stenläggning pågår!
Det gick ganska smidigt att lägga de hela stenarna, men sedan skulle det skäras till småbitar och sneddas i kanterna. Älsklingen tyckte att det var dags att avsluta, men då upplyste jag honom om att vi i så fall hade fått gå upp kl 05:00 idag för att hinna göra klart innan kl 8 då grejerna skulle lämnas tillbaka. Då fick han plötsligt tillbaka arbetslusten och medan solen gick ner och månen gick upp fick jag gå och hämta bygglampan för att vi skulle se hur vi skar stenarna. Klockan var nog halv 12 innan vi var klara, men det gav oss iaf 2 timmars "sovmorgon".

Under tiden stenarna lades sopade vi över stenmjöl för att stadga stenarna och få fogar mellan dem. Ett jäkla sopande blev det, som fortsatte i morse!

Massor av stenmjöl har vi sopat idag!
Idag fick vi återigen börja dagen med att besöka Stål och hyr och lämna tillbaka grejerna. Därefter for vi till brädgården och köpte brädor till vindskyddet som vi ska ha runt tunnan. När vi kom hem igen gjorde vi klart sopandet på stenläggningen och började göra rent badtunnan, samt tjära in botten på den (på utsidan alltså).

Tunna på högkant för att kunna tjära botten och göra rent inuti!
Därefter lyfte vi den på plats där den skall vara. Helt otroligt vad mycket nytta vi har av nya traktorn med lastare! Utan den hade inte detta projekt varit lika enkelt att göra...

Badtunnan på rätt plats!
Kvällen har ägnats åt vindskyddet. Stolpar har satts upp och därefter tvärslår av 22x95 impregnerat virke. Det har varit lite knepande och knåpande, men det har ändå gått väldigt bra, tycker jag! Nu är planket på yttersidan uppe och imorgon fortsätter vi med innersidan. Sedan är det klart!

Halva vindskyddet klart!
När vindskyddet är klart ska jag gräva en rabatt runt om alltihop där jag ska plantera mina klängrosor och kanske någon annan växt som gillar att "klättra". Sedan ska den fyllas med dekorsten så att man kan ställa lite krukor där och annat kul.

Tyvärr blir det inte mycket träning just nu, men det har jag tänkt ta igen när jag är klar med detta projekt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar