Sidor

lördag 20 juli 2024

Mera sommar!

Idag vaknade vi till ännu en solig härlig dag! Magnus var iväg med jaktlaget och sköt, så jag var hemma alena hela dagen.

Jag började med lite städning innan Alyssa och jag tog den obligatoriska morgonpromenaden. Det var rätt varmt eftersom vi kom iväg vid nio-tiden, men det var ändå skönt att komma ut och röra på sig!

Morgonpromenad

Sedan åt jag frukost på altanen och efter det blev det några timmar i solen Så underbart! Som jag har saknat det! Jag fick förvisso rätt många dagar på altanen i maj när jag var sjukskriven, men det är skönare att sola utan gips... Och solen är så viktig för mig! Den ger mig så mycket energi!

Total avkoppling!


Även Alyssa älskar att ligga på altanen!

När jag hade solat färdigt bäddade jag nytt i sängarna och tog fram nya handdukar osv, gjorde i ordning efter städningen och sedan åkte jag till Coop och handlade. Det var nästan inget folk, så gött!

När jag kom hem igen gjorde jag en cole-slaw, startade grillen och grillade lite karréskivor. Magnus kom hem lagom till jag lade köttet på grillen.

Efter maten gick jag ut i stallet. Hade tagit in hästarna vid lunch då jag hörde att de stod och frustade vid grinden. Det är så väldans mycket insekter ute hos dem nu, flugor och blinningar och en och annan broms. Så de tycker att det är skönt att få komma in i stallet, få lite svalka och vila från odjuren.

Jag gjorde i ordning Kalle för ett träningspass från marken i paddocken. Jag har ju nästan enbart jobbat honom från marken de senaste 1½ åren. Jag tröttnade helt enkelt på att flyga av i tid och otid för att han kastade sig hit och dit. Jag gav upp ett tag, men jag har jobbat honom, tagit hjälp av Anna-Carin och envist jobbat vidare med de sju lekarna. Det har gått framåt och för ett par veckor sedan satt jag upp och red runt i paddocken i repgrimman. Det trodde jag nog aldrig skulle hända!

Jag har varit uppe på hans rygg en gång till sedan dess, skrittat runt lite i paddocken, inte intill staketet, utan mer i mitten. Och det har gått bra. Så det känns väldigt kul! Men idag tänkte jag inte lägga på någon sadel utan jobba honom i lekarna istället.

När vi kom ut från stallet skulle jag öppna grinden så att vi kunde ta oss till paddocken och då dök Kalle ner med näsan i gräset för att beta. När jag vände mig om stod han på grimskaftet (inte helt ovanligt) och fick panik när han satt fast.

Han lyckades få in grimskaftet mellan hoven och skon! Helt otroligt! Han höll sig dock såpass lugn att jag kunde lyfta hoven och försöka dra loss grimskaftet, men det hade kilat fast sig ordentligt ett par cm in under skon. Jag ringde Magnus och bad honom komma ut och hjälpa mig och han kom med en gång. Men när han skulle gå runt bakom Kalle ryckte han till och grimskaftet lossnade. Vilken tur! Jag har aldrig varit med om att någon häst någonsin har lyckats med att få in ett grimskaft mellan hov och sko innan, men Kalle, han lyckas med det mesta :).

Han lugnade ner sig igen och vi gick in i paddocken och körde lekarna. Nu har han blivit riktigt bra i jojo-leken. Jag hade tidigare utmaning med att få tillbaka honom, men nu kommer han nästan direkt. Däremot fick jag en utmaning i cirkelleken då han inte ville backa, komma för nära mig och förekomma mig innan jag skulle sända ut honom. Lite svårt. Men där behöver jag jobba på mitt kroppspråk.

Vi gjorde sideways och det är fortfarande svårt åt höger, men åt vänster dansar han iväg hur fint som helst. Vi gjorde även trängselleken mot staketet vid "farliga hörnet" och det var hur lugnt som helst. Duktig kille!

Sedan var det Compis tur. Egentligen borde vi ha ridit i paddocken, men med värmen och alla insekter blev jag sugen på uteritt istället. Det blev banvallen och Linneskogen. Han var lite spänd vid kossorna som går utmed banvallen och ville vända, men jag fick fram honom utan större diskussioner. Sedan travade vi nästan hela vägen ut till Tvååkersvägen. 

När vi skulle in mot Linneskogen gick där vita kor som han blev lite rädd för, men när de gick från stängslet trampade han modigt förbi, om än något spänt. Han har verkligen blivit så mycket bättre mer kor nu och det är så skönt! Han blir lite spänd och tittar på dem, men oftast går han förbi utan större krusiduller eller bli uppjagad.

Vi var ute i drygt en timme och på ett ställe blev vi attackerade av flygmyror. Helt galet, de var överallt! Och så var det såklart flugor och blinningar, men flugsprayet från Ultrashield gjorde ändå nytta. Jag satt och njöt av sommaren och tänkte att det här ska jag komma ihåg om några månader när det är regnigt, blåsigt och två plusgrader!

Nu ska jag allt gå och lägga mig, planerar att springa en runda och tänker därför ställa klockan på sex så att jag hinner ut innan det blir för varmt. Kanske rida också, vi får se hur jag känner mig!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar