Sidor

måndag 5 februari 2024

Vinden har äntligen mojnat!

I lördags bjöds vi på riktigt fint väder! Soligt och runt 6-7 plusgrader, men vind runt 10-15 m/s. Jag struntade i vinden och tog med min fine Compis på en härlig uteritt. Först fick jag dock lägga tid på att göra rent en smutsig häst, mulen och benen. 

Fin på håll

Men svart om nosen

Jag tvättade benen och hovarna med såpa och var så nöjd över resultatet. Fast att jag visste att jag skulle släppa ut honom i leran igen efter ridturen. Han var i alla fall ren en stund...




Spola och tvätta


Rena fina ben!

Vi skrittade iväg mot Obbhultskogen. Jag försökte verkligen njuta av stunden och ta in allt fint runt omkring mig. Solen, den blå himlen. Det faktum att jag inte frös. Helt underbart var det!

Compis var lite januari-häst trots att vi gått in i februari och han laddade där han visste att vi galopperade sist. Tog egna initiativ till galopp och skuttade fram med huvudet mellan frambenen. Han är för rolig! Full fart var det och han älskar att galoppera i skogen. Jag bara skrattar när han skuttar runt. Han gör det så oskyldigt, kan liksom inte låta bli.






Underbara skogsvägar!


Den underbara blå himlen!

Riktigt härlig runda blev det och jag var så nöjd! Efter ridturen hämtade jag Kalle och gick rakt ut med honom i paddocken och körde ett kort pass med lekar. Underlaget i paddocken var blött och det riktigt sög fast fötterna, så det var ingen idé att försöka låta honom springa några längre rundor. Fick i alla fall jobbat lite grann och jag tycker att han var rätt lyhörd denna gång. 

När jag kom in från ridningen passade jag på att göra våfflor. Som jag längtat efter våfflor! De var så himla goda! Såklart innehåller de varken vetemjöl eller socker, men de är grymt goda! Tinade bär och en klick grädde på gör dem fantastiska!

Fantastiskt goda våfflor!

Igår hade jag en mindre bra dag. Magen kändes som en jäs-tank hela dagen. Den var svullen och så fort jag reste mig upp och försökte göra någonting så gjorde det så vansinnigt ont. Så det blev en heldag i soffan tills Elinore och Christoffer kom och firade Magnus fölsedag. Jag petade i mig lite mat och efter det så lugnade den faktiskt ned sig något.

Idag var jag betydligt bättre och har haft en toppendag på jobbet. Jag kände mig lite seg och sliten i morse, men jag kom igång bra under dagen och hade massor av energi kvar när jag kom hem. Så jag hämtade Compis i hagen och vi gav oss ut på en runda i skymningen. Denna gång blev det grushålan i Skattagård via Smeas. Sedan galopperade vi genom Skattagårdsskogen hem.

Compis var pigg idag också, men höll sig på marken så det var bara till att hänga med och njuta av farten. Jag tände pannlampan när vi vände upp i skogen och då var klockan 17:30. Helt underbart!

Bäst av allt var nog att vinden hade mojnat, det var så skönt att vara ute, även om det bara var två plusgrader.

Ut på tur i skymningen

Efter ridturen tog jag in Kalle och Donkey och sedan for jag in och bytte om till träningskläder och gick en runda med hundarna. Passade på att njuta av stillheten ute. Lyssnade på kattugglorna och gick och reflekterade över dagen.

När jag kom hem fixade jag lite käk och nu är jag så himla trött att det får bli kvällen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar