Sidor

tisdag 3 augusti 2021

Ingen semester utan projekt!

När man bor på gård finns det alltid någonting att göra och normalt sett passerar ingen semester utan att det är någon typ av projekt som ska göras. Nu är det fokus på belysningen till paddocken och idag kom Magnus med kranskopan för att gräva ur hålen (som grävdes någon gång i mars) lite extra. Det är helt fantastiskt vilket bra grävjobb han gör med den där skopan. Smidigt!

Min Kranis och hans bil!

Magnus jobbade ju idag trots att han har semester, så han körde några lass till innan han kom hem framåt eftermiddagen. 

Då tog vi tag i stolparna. Dels gjorde vi två mallar för där stolparna ska förankras så att vi kan sätta stänger när vi gjuter fundamenten. Det var ändå lite pyssel med det.

Sedan gick jag lös på lamporna som satt på stolparna. De ska vi inte använda, utan min elektriker ska fixa modernare ledlampor som ska lysa upp på ett bra sätt. Jag skruvade loss de bultar som lamporna satt fast med och sedan drog jag av dem och klippte av kablarna. Lite trixigt ändå. Alla var inte helt lätta att få av. Vi har tre stolpar med lampor, tre på varje, så det blev nio lampor som skruvades av. Men skönt att ha blivit av med dem i alla fall! Nu är det gjutformar som ska fixas och sedan får vi se ifall vi kan få tag i betong. Så om allt går vägen har jag en paddock med belysning till hösten. Så gött! Hoppas bara att killarna accepterar att ridas i lampljus utan att det blir för mycket trollvarning. Och att inte hela hösten regnar bort så att det faktiskt går att rida där!

En salig blandning av lampor och stolpar...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar