Sidor

tisdag 18 december 2018

Snöig skogsrunda

Idag var jag uppe med tuppen igen (väckarklockan ringde kl 6 för att jag skulle få ut så mycket av dagen som möjligt) och jag studsade ut i stallet och gav hästarna mat innan jag åt själv och lade min GoPro-kamera på laddning för förmiddagens ridtur.

Vi har snö! Och jag älskar det! Det är bara några centimeter, men det är snö i december! Så underbart! Hoppas på mer framöver! Snö gör mig pigg och glad och det var självklart att ta med mig Bosse ut i snön idag.

Vi kom ut vid niotiden så det var rätt lagom. GoPro:n funkade som den skulle (tror jag, har inte sett filmen än). Det var sådär dämpat ljud som det bara är när det är snö. Bosses steg hördes knappt, utan han flöt fram.

Han var rätt så pigg idag, men på ett bra sätt. Han var väldigt uppmärksam och gick och snarkade åt saker här och där. Vi red bort till grushålan där det var lite extra spännande. Han kändes lite spänd men han gick på framåt som han skulle och bjöd varken på sidohopp eller hopp upp i luften.

Vi galopperade lite i Skattagårdsskogen och fortsatte sedan upp i nästa skog. Där fick vi till en rätt så lång galoppsträcka och han var väldigt fin i galoppen, lugn och sansad. Gjorde ett klockrent galoppombyte från höger till vänster.

Sedan skrittade vi in i skogen på "naturbanan" där han fick lyfta på tassarna ordentligt. Han blev rädd för två frusna vattenpölar och vände så vi fick gå in i granplanteringen, men det gick bra.

Det är faktiskt inte stenhårt i backen så det var helt ok att galoppera på grusvägarna. Så jäkla gött att hovis har varit här och slängt på snösulorna, annars hade det inte funkat. Och så broddar förstås. Utan dem hade det varit alltför halt.

Naturbanan i skogen
Jag trackar alla mina ridpass med Equilab-appen och jag blir lika förvånad varje gång över hur lite galopp och trav det blir trots att det känns som om vi travar och galopperar en hel del. Men kul att ha koll på rundorna i alla fall. Det ger lite hintar om att det går att galoppera och trava mer framöver:)

Dagens runda
Rundan är filmad som sagt, får se när jag hinner redigera den, men den kommer förhoppningsvis inom kort!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar