Sidor

lördag 8 december 2018

Ny film stallprojekt 2018

Oj, vilken fredag det blev igår! Efter tre dagars chefs-utbildning låg jag efter med det mesta i jobbsammanhang. Men jag hade lite energi i torsdags kväll när jag kom hem och gick i alla fall igenom alla mail och gjorde alla grejer som skulle göras i diverse IT-verktyg, så jag var väl förberedd för fredagen.

Jag jobbade hemifrån eftersom hovis var på besök och det var rätt gött att sitta hemma i lugn och ro även om jag hade en hel del grejer att rodda via telefon och videomöte.

Problemet var bara att jag vaknade halv fyra igår morse. Och kunde inte somna om. Det var väl inget problem i sig om det hade varit en normal fredagkväll där jag kunde somna i soffan framåt sjutiden på kvällen. Men detta var ingen vanlig fredagkväll för det var dags för Christoffers 25-årsfest. Han fyller alltså 25 på söndag. Hur gick det till?

Det måste ju betyda att jag också har blivit äldre även om det inte känns så:).

Det var i alla fall en bra fest och vi tog taxi hem alldeles för sent. När jag gick och lade mig i sängen var klockan tre, så jag hade nästan varit uppe ett helt dygn. Bra jobbat ändå av mig som brukar bli en mycket trött person om jag inte får gå och lägga mig när jag vill.

I morse när jag vaknade fick jag en chock, klockan var nästan tio! Så sent har jag inte vaknat på år och dar! Men när jag sedan satt på toa insåg jag att den klocka jag hade tittat på var fel och den var egentligen bara nio. Vilken lättnad! Då finns det ju ändå rätt mycket av dagen kvar.

Hästarna fick mat och jag lät dem stå kvar inne då jag ska rida en runda nu (det har precis börjat regna...). Och när jag själv hade ätit frukost satte jag mig vid datorn för att lägga den sista putsen på min video från stallprojektet.

What took you so long? kan man fråga sig, det var ju ändå klart i mitten på oktober???

Jo, såhär är det; jag har börjat redigera i Movavi eftersom Windows Moviemaker har blivit så irriterande dålig att jobba i. Jag har redigerat denna film flera gånger, lagt ner så mycket tid på att klippa ihop och annat bara för att upptäcka att när jag sparar börjar det lagga. Så jäkla irriterande! Bara till att börja om!

Men så frågade jag Google om vad problemet kunde vara och då visade det sig att jag hade fel videoformat på mina filmer från kameran. De sparas i mov-format och det gillar inte Movavi. Så jag fick köpa mig ett converterprogram så att jag kunde konvertera mov-filerna till mp4-filer istället och VIPS! så funkade det klockrent! Kul att man lär sig saker även om det är via den hårda vägen ibland...

Så nu går det att göra allt jag vill i Movavi och plötsligt blev det verktyget så mycket bättre! Så nu har jag hållit på i någon vecka med att klippa ihop (vid flera kortare tillfällen då jag inte har haft så mycket tid) och äntligen är den klar! Så nu kommer det en helt ny rykande färsk video på min Youtube-kanal!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar