Sidor

fredag 13 april 2012

Projekt sadelkammare...

...är något som jag påbörjade för 1,5 år sedan och efter det kom allt med papas bortgång, renovering och flytt i vägen och jag prioriterade ner det lite.

Men nu, när jag så smått börjat komma igång med hästarna igen börjar jag inse att jag måste ha en smidigare hantering med alla hästprylar, dvs jag behöver en sadelkammare i stallet! Som läget är nu släpar jag sadlar och ridgrejer ut i stallet varje gång jag ska rida, ingenting blir putsat, eftersom det inte är smidigt att göra det. Dessutom ligger en hel del grejer kvar i Himle, som jag inte velat flytta innan jag har en bra plats att lägga/hänga dem på.

Sadelkammaren kommer att få den gamla altandörren som dörr, då den är låsbar enbart med nyckel och rejäl, vilket jag vill ha efter förra sommarens sadelstölder. Jag vill ha en ganska stor sadelkammare, då stallet är utrustat med fyra boxar kan det ju tänkas att jag någon gång får hyresgäster/skaffar fler hästar. Och då vill jag INTE ha ont om plats! Utrymmet i stallet finns ju, så det är inget problem, men jag funderar fortfarande på hur stor jag vill att den ska vara. Jag vill ju kunna ha lite komfortvärme i den också så att täcken och annat kan torka på vintern och så att det är skönt att sitta där och t.ex. putsa grejer.

Till att börja med är det lite kanter som ska gjutas så att de blir jämna, sedan är tanken att sätta upp stolpar/utnyttja befintliga, regla och skruva upp skivor, t.ex. osb-skivor/plywood eller liknande. Såklart ska väggarna också målas. Tycker det ser så tråkigt ut när man inte målar väggarna i en sadelkammare utan låter mindre snygga osb-skivor vara utan målarfärg.

Då två av väggarna kommer att vara stenväggar känns det viktigt att de andra två utav trä blir såpass stora att de kan hysa många hängare och krokar och andra saker som behöver skruvas fast. Mot stenväggarna tänker jag mig att man kan ställa hyllor och skåp som inte kräver fastskruvning.

Något man behöver i en sadelkammare är ju definitivt väggyta till alla grejer som ska hängas som t.ex. sadlar, träns, sadelgjordar och annat smått och gått. Jag behöver nog fundera igenom ordentligt hur jag ska inreda sadelkammaren innan jag bestämmer hur stor den ska vara så att jag inte gör något som inte blir bra

Det ska bli lite kul att göra detta projektet, jag har ju inte direkt något annat på gång nu, så suger börjar komma krypande igen. Dessutom så känns inte stallet riktigt färdigt förrän sadelkammaren är klar, då vi inte kan göra dörren ut till ladan innan, eftersom jag har sadelhängarna på den väggen i nuläget.

Under tiden jag funderar sitter jag och kikar på bukefalos och hittar massa bra, smarta och snygga lösningar för att försöka applicera på min egen sadelkammare. Även kristina warg är en stor inspiration, i hennes sadelkammare finns en massa bra lösningar på förvaring och läser man inlägget får man en del tips på vad som är bra och mindre bra när det gäller sadelkammare.
Längst bort har jag min "tillfälliga sadelkammare"/samlingsplats för grejer idag



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar