Sidor

måndag 31 maj 2021

Härlig måndag!

Nu är sommaren verkligen här och det är tidiga morgnar som gäller ifall hundarna ska springa med mig, så klockan ringde 05:30 i morse. Jag studsade väl inte upp ur sängen, men när jag väl kom ut kände jag mig så nöjd. Det var en fantastisk morgon! Soligt och ganska svalt, men ändå så att man kunde springa i shorts och linne.

Hundarna var väldigt glada över att få komma ut (som vanligt) och de sprang i gräset i dikena och käkade gräs. En massa gräs...

Det blev en kortare runda på 5 km och löpningen kändes väldigt bra. Nu märker jag ju att jag börjar bli bättre på springandet, nu när jag har börjat springa lite mer. 

Mina fina vovvar!


Så vacker morgon!

Efter jobbet gick jag och plockade lite liljekonvalj, sedan körde jag till pappas grav och satte dem där samt hämtade ett paket och handlade lite smågrejer. 

När jag kom hem slängde jag ihop en cole-slaw och grillade lite korv som jag har köpt på Lillegården. Det var dagens första mål, jag har alltså fastat idag, vilket var grymt skönt! Det är skönt att vila magen och jag får sådan härlig energi när jag fastar!

När jag kom in i växthuset idag doftade det underbart! Citronträdet har börjat blomma. Det blir rätt många blommor ser det ut som och jag hoppas verkligen att det blir frukter detta år!


Ikväll fick Kalle ännu ett pass i paddocken. Jag har varit lite besviken på de senaste passen där. I fredags var han väldigt spänd och det gick inte att rida ordentligt. Igår var han ju jättefin ända tills kompisarna som red samtidigt försvann. Då reagerade han väldigt starkt och försökte i princip få av mig, vilket såklart inte kändes bra.

Idag var allt som vanligt, Pelle och Bosse som stöd i hagen intill och Kalle själv i stallet. Han var väldigt lugn att göra i ordning och jag hade förhoppningar om att det skulle kunna bli ett bra pass.

Tröttis med hängläpp :)

Jag började att gå med honom som jag brukar, gick över alla bommar osv, förbi "farliga kortsidan" och runt några varv. Han verkade väldigt lugn och fin så jag satt upp.

Även idag krånglade han vid kortsidan, det gick inte att få ner honom ända intill den och vid några tillfällen ville han överhuvudtaget inte gå nära. Jag red volter några varv men det blev inte direkt bättre.

Det som gick bra var att han började lyssna på båda innerskänklarna och jag kan nu rida honom rätt bra på de stora volterna i samtliga gångarter. Han är jättefin i formen i skritten och där krånglar han inte alls, utan går bara förnöjt och tuggar på bettet.

I traven däremot började han slänga ut tungan en hel del, och de första galopperna var bara ett enda studsande med slängande huvud och tungan utanför. Där känns det som om vi har tagit ett steg bakåt igen och jag känner att han utmanar hela tiden. 

Dessutom, så när vi galopperade första gången i högergaloppen så for han plötsligt iväg helt okontrollerat och jag hörde att det var någonting som lät vid stallet. Han stannade och blev helt stel och stirrade mot stallet, så jag satt av och gick dit för att ta reda på vad det var som hände. Det visade sig att det var Magnus som hade öppnat garagedörrarna för att köra igång gräsklipparen. Det hade inte gått att fortsätta rida ifall han hade dragit igång gräsklipparen och jag ville ju bara ha ett bra pass ikväll, så Magnus fick avbryta sina planer.

Jag gick tillbaka till paddocken och körde lite TRT vid kortsidan för att få honom att ge sig. Men så fort det rasslar till i någon buske där så reagerar han så himla kraftig, vilket är väldigt irriterande, att han liksom aldrig ger sig. För det har inte varit så stort problem tidigare.

Just att han reagerar så mycket där och inte vill gå intill kortsidan gör ju att vi inte kan rida i hela paddocken, vilket såklart begränsar oss. Jag vill bara att han ska släppa det där och slappna av!

Jag satt upp och red vidare, han hade faktiskt lugnat ner sig lite grann. Jag red fram och tillbaka vid kortsidan i skritt och han blev faktiskt bättre, men när vi sedan följde fyrkantsspåret så skyggade han lika mycket igen. SUCK!

Men jag fick i alla fall jobbat tillbaka honom i traven och galoppen, mest på volterna. Han slängde med huvudet och stack ut tungan, men jag gav mig inte förrän han galopperade bra, balanserat och lugn i munnen och till sist fick jag igenom det jag ville och kunde äntligen avsluta med att trava och skritta av. Så jag kände mig ändå nöjd med att det gick bra att gå tillbaka, sitta upp igen och fortsätta att jobba någorlunda bra.

Så det blev ingen hoppning idag heller. Vi travade endast över bomhögarna som låg på diagonalerna, vilket han i och för sig gjorde bra. Men jag tycker inte det är någon idé att blanda in hinder innan jag har honom helt med mig. Jag längtar verkligen efter att få hoppa honom igen, så jag är lite otålig, men jag försöker verkligen hia mig och ta det i hans takt. Jag är övertygad över att jag kommer att få igen det positivt någon gång i framtiden!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar