Sidor

tisdag 5 januari 2021

Städning, ridning och styrka

Var tvungen att ta en bild på min fina Bianchi monterad på min nya trainer! Som jag längtar efter de nya däcken som förhoppningsvis kommer hem snart!

Lycka på två hjul

Idag har dagen ägnats åt städning först. Fick städat upp hela huset, känns så skönt att slippa behöva göra det till helgen. Denna vecka är för övrigt väldigt bra, jobb två dagar och sedan helg igen. Nästa vecka börjar dock jobbet på allvar. Nytt år, nya utmaningar! Men än så länge är jag ledig och njuter av det!

Efter städningen kollade jag lite på Tour de ski, tjejernas lopp. Betydligt mer intressant nu när Norge inte är med. Känns som om det kan gå hur som helst fram mot finalen!

Vid tvåtiden gick jag ut och hämtade Kalle i hagen. Dressyr stod på schemat idag. Då samtliga hästar är så himla pigga denna tid på året chansade jag inte, utan gick med honom till ridhuset. En annan fördel med att gå är ju att man slipper frysa så förbaskat!

När vi kom dit var det inte mindre än fyra bajshögar som föregående ryttare hade "glömt" kvar. Alltså, hur jäkla svårt kan det vara att mocka efter sig??? Jag klarar inte av att se det, så när var klara mockade jag upp allt trots att Kalle inte var skyldig till en enda hög. Nej, han passade istället på att bajsa mellan dörren och manegen på väg ut så jag fick hämta grepen igen...

Idag fokuserade jag på kontakten till munnen återigen. Och faktum var att han var riktigt fin i skritten. Han börjar hitta sin arbetsro i en väldigt bra och trevlig form. Visst ibland slänger han med huvudet lite, men så snart jag börjar lirka med innerhanden och driva på framåt så släpper han det och kommer tillbaka till den fina formen.

Vi jobbade rätt mycket i skritt i båda varven. På volterna, på fyrkanten. Jag lade till tempoväxlingar och halter och han gjorde ett väldigt bra jobb! Duktig kille! Det var nog det bästa skrittjobbet på länge!

I traven var han fortsatt fin, han hittade snabbt till en bra arbetsform och blev där med några få undantag. Jag tycker att det bett jag rider på nu känns väldigt bra. Dock vill han ju testa lite och idag fick jag känna på hur det känns när en häst fastnar i ena sidan. Han blev helt låst i högersidan, satt helt fast, jag kunde inte göra någonting med den tygeln. Jag fick lirka ordentligt för att få loss honom igen, men då blev han istället väldigt fin. Vi gjorde tempoväxlingar och övergångar även i traven. Kom fram i trav från halt och det gör han väldigt bra!

Sedan var det galopp. Högergaloppen var fin, rund och lugn och han gick i en fin form. Vänstergaloppen däremot var ett kämpande mot ett slängande huvud och en kropp som inte ville forma så överhuvudtaget. Jag ville inte ge mig, utan saktade av, fattade ny galopp och kämpade tills jag kunde få honom fin en liten liten kort stund och sedan gav jag mig och han fick massor av beröm!

Idag kände jag faktiskt att arbetet med honom gick framåt och det var en riktigt härlig känsla! Jag får inte misströsta när inte alla pass är fantastiska! Han är fortsatt spänd vid "farliga hörnet" och har svårt att passera på ett riktigt sätt där, men han gör mindre och mindre grej av det. Tidigare kunde jag ju inte svänga där jag skulle svänga utan fick svänga över tio meter innan hörnet för att han trängde så himla mycket där. Så visst förbättras saker och ting över tid!

Jag är extra nöjd med att han blir bättre och bättre i sin arbetsform och kan stanna där längre och längre stunder, det är så härligt att veta att allt jobb jag lägger ner faktiskt ger frukt och tar oss framåt!

Jag ser fram emot torsdagens träning, Charlotte har ju inte sett honom på ett tag nu, inte sedan jag trillade av faktiskt, sedan kom ju julhelgerna i vägen för vår träning. Så det ska verkligen bli kul och peppande att få hjälp så att vi kan komma framåt ytterligare.

Jag valde att gå med honom hem också och det var väl tur, för först hoppade han tre meter åt sidan när två personer kom ut från gården och skulle hämta sina hästar och sedan kom en lös hund och skällde på oss, så det var en del drama på vägen hem. Skönt att vara på marken när sådana här utmaningar kommer!

Söt-Kalle!

När jag var klar i stallet gick jag in och käkade lite och sedan körde jag faktiskt ett styrketräningspass!
Jag körde detta pass med boll, samma pass som förra onsdagen, men då orkade jag bara två varv, idag körde jag fyra, vilket tog ca 40 minuter. Bra pass, som känns på många ställen i kroppen!

Jag körde också lite rörlighetsövningar för höfterna som jag hittade på Instagram, det är verkligen någonting jag behöver! Rörligheten behöver ökas på många ställen på min kropp, men höfterna är nog där det gnisslar mest just nu!

Nu känns det rätt skönt att ha genomfört det tredje styrketräningspasset inom en vecka! Klapp på axeln till mig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar