Sidor

söndag 24 januari 2021

Kvick uteritt

Söndag idag och dags för Bosse att få gå en uteritt till. Han var ju väldigt laddad igår, men idag var han lite lugnare. Han hade också fått ett sår på ett bakben igår. Jag tvättade rent och smörjade det, men idag var benet svullet kring kotan. Så jag tvättade det igen med klorhexidinshampo och sedan smörjade jag med jodsalva. 

Han hade i alla fall inte ont av det när jag red honom, bra nog! Vi skrittade iväg längs banvallen. Han var lite spooky för några träd som hade fällts och låg i vägkanten, men sedan lugnade han ner sig. Han fick trava på längs banvallen, perfekt underlag nu när det är plusgrader igen!

Vi tog hela banvallen ut på Tvååkersvägen och sedan in mot Linneskogen. När vi red längs banvallen såg jag två hästar som var på väg in i skogen, samma väg som jag hade tänkt. Det var en fux och en mörkbrun. 

Eftersom de var en bit före fick Bosse galoppera i backen upp, han var faktiskt mer markbunden idag och studsade inte en enda gång, utan galopperade lugnt och kontrollerat.

När vi kom runt en kurva såg två hästar framför oss, men den ena var en skimmel! Det var ju inte de vi såg tidigare! Så var hade de tagit vägen? När vi kom runt nästa kurva fick jag svaret, de var bara ca 100 meter framför oss och Bosse bestämde sig för att han skulle gå ikapp dem. Så han blev jäkligt laddad och jag hade fullt sjå att hålla i honom.

Men precis innan vi kom ikapp dem svängde de av åt ett håll som vi inte skulle ta, men då siktade han in sig på paret med skimmeln. Och han skrittade minsann ikapp dem, men de svängde av vid Spekås så sedan fick vi "fri väg" hem och han lugnade ner sig igen.

Kul att han är pigg, men ibland blir det lite överladdat och då vet jag inte alltid var energin tar vägen. han brukar förvisso inte göra något så att jag åker av eller så, men han känns ju som en bomb som bara vill explodera, så det är lite spännande!

Bosse Piggelin 

Efter ridturen har jag gjort lite ekonomi, privatekonomi och bokföring. Skönt att få det gjort och vara redo för en ny ekonomisk månad. Nu går vi snart in i januaris sista vecka, ska bli så skönt att lämna denna månad och se fram emot ännu längre kvällar och kanske lite mer vinter...?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar