Sidor

söndag 15 november 2020

Promenad med Dramaministern

Igår hade vi en fantastisk novemberdag! Vindstilla och fem plusgrader. Jag tog på mig en tunn baselayertröja från Ariat, en skön tröja och en väst eftersom jag tänkte att fem plusgrader är rätt kallt ändå. Jag blev svettig redan när jag kom upp i hagen för att hämta Pelle.

Dt pågick vildsvinsjakt häromkring igår, båda hundarna och Magnus var med, så det var lite begränsat var vi kunde rida någonstans. Och eftersom hundarna aktiverades tänkte jag att jag kunde aktivera alla tre hästarna.

Pelle var först ut, han skulle få gå en promenad. Och han gillar INTE att lämna hagen med sin flock kvar där. Hur ska de klara sig utan honom liksom? Så snart han kom in i stallet började han steppa runt, gnägga och var väldigt upprörd. Han är verkligen en dramaminister av rang!

Jag borstade i ordning honom och så gick vi ut. Han gnäggade i princip hela vägen på vår runda. Vi gick mot Rolfstorpshållet och då såg han ju Bosse och Kalle, han gnäggade och de svarade, det var ett jäkla hallå här :). Vi gick sedan förbi Kullagården och då lyckades han vigla upp de sex hästar som går i en hage där, de gnäggade och kom springandes över stock och sten. Sedan gick Pelle i passage förbi dem med svansen på ryggen... 24 år gammal...

Vi gick vidare mot grushålan och då lugnade han sig lite, men när vi kom upp i skogen började han gnägga igen och sedan höll det i sig hela vägen hem. Ordentligt svettig blev han eftersom han var så upprörd!

Men det är ju ändå kul att han är så pigg och fräsch! Vintern är verkligen hans prime time! Jag tycker också att han har börjat lägga på sig lite mer nu efter att jag har börjat fodra med hö och kraftfoder så det är goda tecken!

När vi var tillbaka stod han och piafferade på stallgången innan jag kunde släppa ut honom i hagen, full galopp mot flocken var det!

Fin novembermorgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar