Sidor

tisdag 3 november 2020

Plugg och träning

I söndags drog jag igång med körkortsteorin ordentligt. Jag började läsa körkortsboken noggrant och antecknade allting som jag inte känner mig bergsäker på. Jag har nämligen bestämt mig för att jag bara ska skriva upp EN gång. Inget kuggande här inte!

Igår fortsatte pluggandet, men för att orka med efter en lång dag instängd på jobbet, tog jag med mig hundarna ut på en promenad efter att jag hade tagit in hästarna och ätit efter min 24 timmars fasta. Så gött det var att fasta! Nu känns min stackars mage helt återställd! Kanske borde jag satsa på fasta när magen får sådana där anfall? För att låta den vila helt från maten. Igår kändes det i alla fall som om den mådde väldigt bra av att slippa mat ett dygn.

Lagom till att jag hade kopplat båda hundarna och kommit ut genom dörren började det att regna. Och det blåste nästan storm, det låg väl runt 20 m/s hela dagen. Så det blev ju en "härlig" runda. Fast det var oerhört skönt att få komma ut och röra på sig. Det blev ju ingen träning förra veckan, någon skogsrunda bara, men ingen seriös träning. Så det tänkte jag ta igen denna vecka när hästarna vilar.

Vi gick förbi Linnarp och sedan Obbhult och jag kände efter ett tag att det är väl bara hundägare och dårar som ger sig ut och går i mörker, storm och regn. Men efteråt var jag laddad för ännu ett teoripass. 


I pannlampans sken

Jag lyckades ta mig igenom hela körkortsboken, tragglade mycket statistik kring olyckor och alkohol bland annat. Egentligen är det väldigt intressant, så jag har inget emot att plugga på något sätt!
Ena boken klar!

I söndags satte jag faktiskt mitt första sluttest med alla rätt! Så gött! Det gjorde gott att läsa på, för det märktes att jag hade mer förståelse för hur jag skulle tänka kring de olika frågorna.

Idag har jag suttit hemma och jobbat, det var planerat så. Men idag gick ju regeringen ut med att Halland nu får ökade restriktioner igen och att arbetsgivare uppmanas att hålla sina anställda hemma. Det dröjde inte länge innan vi fick besked om att vi ska stanna hemma så mycket det går fram till och med 24 november. Det ska bli riktigt spännande att se hur det funkar att inte träffas alls IRL!

Det finns ju fördelar att jobba hemifrån såklart, framför allt att man slipper lägga tid på vägarna. Vilket ger mig möjligheter att t.ex. springa på lunchen eller direkt efter jobbet innan det blir mörkt. som jag gjorde idag.

Till skillnad från igår hade vinden stillat sig en hel del och det var uppehåll. Dessutom ljust som sagt. Jag hann precis fånga det sista dagsljuset. Vovvarna var lyckliga över att få springa igen och de ville bada i grushålan, men det fick de minsann inte. De hittade en vattenpöl som de lade sig i och drack vatten i istället...

Fin kväll!


Fina Selma


Fina Nelly


Hemma innan mörkret!

Idag blev det faktiskt inget läsande i någon körkortsbok. Jag kände mig så himla trött nu på kvällen och kunde inte förmå mig att läsa mer. Men ett par sluttest har jag gjort med godkänt resultat i alla fall!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar