Sidor

torsdag 19 juli 2018

Bosse uteritt

Efter Pelle fick Bosse komma ut på ridtur. Som jag har längtat! Det gick snabbt att göra i ordning honom eftersom allt i princip var klart då jag borstade honom i väntan på hovis. Han fick testa sina nya benskydd. De gamla börjar gå sönder och det är väl inte så konstigt då han haft dem sedan han var fyra år:).

Jag lyckades hitta likadana som han redan hade, bra då jag tycker att de har varit bra samt att de passar.

Det fick bli en uteritt denna gång. Sätta igång lite lugnt nu när han har fått lite ofrivillig vila.

Känslan på hästryggen
Vi skrittade bort förbi Kullagården. Han var pigg, men även han var rätt lugn. Modig och framåt. Sådär perfekt helt enkelt!

Vi skrittade in i Skattagårdsskogen och där ville han trava upp i skogen, vilket han fick. Sedan blev det lite mer skritt och mer trav. När vi kom ner från skogen avslutade vi genom den egna skogen och sedan skritt hemåt.

Han var jättefin! Härligt att få rida igen! Som jag har saknat det! Nu när det är så varmt tänker jag låta honom komma ut på mer uteritter. Det känns inte ok att sitta och plågas på ridbanan bland insekter och i värmen. De passen får bli antingen tidiga morgnar eller sena kvällar. Vi ska ju inte tävla, så jag behöver verkligen inte skynda på med någon träning. Värmen tar på hästarna också, så man behöver inte anstränga dem så mycket för att de ska bli trötta. Det får bli en lite mer soft period nu helt enkelt.

När vi kom tillbaka till stallet insåg jag att det är bra att låta Bosse ha benskydd bak. Såhär såg det ut efter en gångs användning:

Sliter mycket på bakbensskydden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar