Sidor

torsdag 27 juni 2019

Hovslagarbesök och promenad

Denna vecka har gått så snabbt! Det är verkligen superkul att jobba nu! Många har gått på semester, många möten har tagit sommarsemester och jag får gjort så mycket saker! Sådant som har varit dåligt samvete i flera månader blir nu gjort och lyckligtvis jobbar de personer jag behöver ha hjälp av fortfarande.

Även hemma rullar det på. Bosse och jag går våra skrittpromenader enligt konvalescensplanen.

Idag var det dags för ett hovslagarbesök. När jag kom hem och hämtade hästarna i hagen hade Bosse lyckats ta av sig höger framsko. Trots skoskydd. Jag hittade både sko och skoskydd inte så långt från grinden i hagen.

Eftersom hovarna är så torra nu testade jag att blötlägga bomull i och runt hovarna, snurrade självhäftande bandage runt och sedan på med benlindor. Det fick de stå med i ca 1 timme innan hovis kom. Det visade sig funka bra. Hovis fick lättare jobb då hovarna var lite mer medgörliga.

Hästarna däremot var väl inte så medgörliga. Bosse skulle stå och dra och veva med bakbenen. Pelle var irriterad på flugor och skulle också krångla. Men det hela slutade med att båda två blev nypedikerade och fick nya skor. Eller Bosses bakskor kunde vi faktiskt lägga om. Han hade knappt slitit på dem. Vilken skillnad det är när jag inte kan rida honom! Annars brukar skorna vara så slitna efter sex veckor att de inte går att återanvända.

När hovis var klar tog jag faktiskt ut båda killarna på promenad samtidigt. Bosse ska nu gå 20 minuter. Pelle blir så hovöm efter hovslagarbesök att det inte är någon idé att rida honom, så därför fick han också gå. Så det blev en häst i varje hand och det funkade hur bra som helst!

Tyvärr är blinningarna bedrövliga just nu så de gick och irriterade sig på dem. Pelle försökte få bort dem med hjälp av Bosse, varpå Bosse blev irriterad och skulle bita mig... Men det gick bra ändå, de skötte sig fint och det blev en bra promenad.

Mina grabbar och jag
När promenaden var avklarad fick Bosse på sina skoskydd och båda två fick på sig flugtäckena innan de fick gå ut i hagen igen. Bosse sprang lite, men jag hann inte se hur det såg ut med hältan. Snart bara en vecka kvar till återbesök på djursjukhuset och då hoppas jag att jag får se någon typ av framsteg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar