Sidor

lördag 16 juni 2018

Bosse på tur!

Igår kväll var jag ute och gick en runda med Selma i väntan på att Magnus skulle komma hem så att vi kunde åka på kalas till Thor som fyllde 2 år. När jag hade kommit ca halvvägs fick jag så jäkla ont i magen att jag trodde att jag skulle svimma. Jag kom knappt upp för backen hem för att det gjorde så ont och jag kände mig helt snurrig. Det kändes också som om jag skulle behöva kräkas när som helst.

Jag duschade i alla fall, men magkramperna höll i sig och jag insåg att jag inte var i någon form till att åka på kalas. Till saken hör att flera kollegor varit magsjuka i veckan, så jag ville verkligen inte riskera att åka iväg någonstans och dessutom smitta ner någon annan.

Så det blev istället tidigt i säng och jag lyckades somna ändå, trots magvärken. När jag vaknade i morse kändes det bättre och jag funderade på ifall jag skulle gå upp och rida lite. Men när jag reste mig kände jag mig lite snurrig och magen var fortfarande i olag. Så jag gick och lade mig i sängen igen och snackade med Magnus en stund innan vi gick upp och åt frukost.

Efter frukosten kom magen igång och det kändes betydligt bättre. Så vi for till stan för att handla lite inför midsommarafton, skönt att slippa göra det på torsdag när alla andra ska till bolaget och affären! Och så köpte vi jord på Blomsterlandet så att jag kan plantera om lite växter.

På vägen hem började jag återigen känna mig lite illamående och konstig, men det gick faktiskt över när vi åt lunch. Jag tog det lugnt i soffan en stund innan jag gick ut och hämtade mina grabbar i hagen. De kom springandes och jag tyckte att Pelle travade rent. Kan det vara sant!

I alla fall så började jag med Bosse. Hans man har växt rejält och jag kände mig tvungen att kapa den lite.

Herr Långhårig

Glad som få:)
Jag kammade igenom och så tog jag min trimkam för att tunna ut manen lite och sedan klippte jag den. Det gick bra och jag tycker faktiskt att han blev riktigt fin!

Nyklippt!
Jag klippte även pannluggen så nu ser han riktigt välvårdad ut!

Fin i pannluggen också!
Vi tog en uteritt idag. Vi red banvallen mot Tvååkersvägen. Han var pigg och framåt, men väldigt lugn. Han blev rädd för några hästar och för ett ställe vi red förbi, men annars var han jättefin!

Vi galopperade på banvallen. Det tog lite tid innan han fattade galopp och han ville istället kliva iväg i älgakliv i traven, men till sist fattade han galopp och galopperade jättefint. Lugnt och kontrollerat!

Sedan red vi upp i Linneskogen, vi "överlevde" den korta sträckan på Tvååkersvägen där folk brukar köra som idioter. Vi blev vara omkörda av en bil och de körde väldigt lugnt.

I backen upp mot Linneskogen galopperade vi igen. Då fattade han galopp lite snabbare, men galoppen var lugn och fin. Allt gick bra resten av vägen också. Han tittar på saker och så, men han är ändå väldigt lugn och inte den som vänder först och tittar sedan och det är väldigt skönt!

När vi kom hem tvingade jag Magnus att ta en bild på oss. Det blev i alla fall en bra bild:)

Min fina Garboso!
Och så blev det ju någon failbild...
För en gångs skull är det inte jag som blundar:)
Imorgon blir det först lite stallröj. Jag har ju inte städat ut vintern än för det har varit för bra väder... Men imorgon ska jag plocka undan alla vintergrejer och städa upp ordentligt så att det blir rent och fint!

Sedan blir det ett dressyrpass för Bosse med dressyrsadel och allt. Det kommer att filmas, så snart blir det en film att titta på igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar