Sidor

torsdag 22 april 2021

Torsdagsträning med Kalle

Ännu ett träningspass med Kalle för Charlotte har avklarats! Det är ju torsdag idag!

Om helgen var varm och underbar har nu det underbara bytts mot 5-8 plusgrader, förvisso sol, men så förbaskat blåsigt med 15 m/s från NV, så fruktansvärt jäkla kallt! Det ledde till att jag igår inte hade någon motivation till att rida, så Bosse fick vila. Men det gjorde säkert honom gott ändå.

Idag skulle jag springa en runda på lunchen och jag kom ca 1,5 km innan motvinden blev så hård att det var helt omöjligt att ta sig framåt. Jag började gå istället. Men då hade jag ju lite för lite kläder på mig, så jag blev rätt nedkyld. Framför allt om huvudet, som saknade skydd mot den kalla vinden. Det kändes som om jag fick brainfreeze!

Det är så svårt att klä sig i det här vädret. Jag tog faktiskt på mig vinterridbrallor med flossad insida, en tunn långärmad tröja, en skaljacka och väst utanpå. Det skulle visa sig vara rätt lagom på vägen till ridhuset, som jag gick med honom för att slippa bråka. Men när vi kom in i ridhuset och bort från vinden fick jag ta av mig skaljackan, men det var ganska lagom att ha på sig tröjan och västen.

Vi värmde upp medans ponnysarna före oss hoppade och Kalle kändes väldigt fin. Han var lugn, både mentalt och i munnen. Ny tjafsar han faktiskt inte alls i traven. Han är förvisso inte helt stadig, men han kastar inte ut tungan och flänger inte med huvudet.

Däremot kom tungan och lite huvudfläng i galoppen, men jag lyckades reda ut det också och stundtals var han jättefin både i höger och vänster galopp.

Jag rider mycket volter, tar in honom på mindre volter för att få honom att balansera upp sig och hitta formen, det funkar väldigt bra och han blir alltmer stadig i formen. Jag bytte varv ofta, red lite raka linjer också. Vi red lite åttvolter i traven, även dem lite mindre och sedan samma arbete i galopp med mindre volter (dock inga åttvolter än). Vi tränade även på övergångar från trav till skritt och skritt till trav. Viktigt att släppa efter på tygeln så snart han tog första skrittsteget, men samtidigt inte låta honom dyka eller dra tyglarna ur händerna på mig. Han gjorde det väldigt bra!

Jag flyttade honom lite  sidled också, både i skritt och i trav. Bara korta sträckor och han gjorde det så fint! Nu börjar han bli alltmer arbetsbar och det är så himla kul! Han tar också båda innerskänklarna bättre nu och även tygeltagen.

Han stannade inte en enda gång och han var väldigt avslappnad hela passet och riktigt riktigt fin! Det händer så mycket nu när jag tränar varje vecka med honom! Även om jag bara hinner rida ett pass på banan hemma så blir det ju att 50% av all banridning sker under tränares ögon och det är såklart himla bra för vår utveckling!

Vi skrittade uppsuttet på vägen hem. Han var rätt avslappnad faktiskt. Jag utmanade lite och red rakt fram istället för att skritta ner på vår grusväg. Det köpte han rakt av. Han var lite spänd förbi ett hus och sedan kom det en bil på Linnarpsvägen i backen, men den stannade och vi kunde lugnt skritta förbi utan bekymmer. Inga som helst tecken på att inte vilja gå fram, så himla härligt!

När vi kom ner till banvallen svängde vi hemåt och han skrittade på bra. Han kikade lite på saker och ting, men bjöd fortfarande framåt hela vägen, så duktig kille!

När vi kom ut på vår grusväg slappnade han av helt och det var bara så mysigt att ta sig hem. När vi kom till gårdsplan tänkte jag rida lite framåt innan vi skulle svänga in, men då blev han lite bakåtsträvare igen, men till sist gick han i alla fall in på mitten av gårdsplan och så stannade vi där.

Just nu känner jag att jag får mer och mer connection med honom igen, han känns lugnare och som att han har landat här lite mer nu. Börjar få tillbaka självförtroendet, förtroendet för mig och framåtbjudningen. På bana jobbar han så himla bra! Även om han kan bli lite trött så försvinner aldrig viljan framåt eller viljan att jobba och det är så häftigt!

Avslappnad Kalle på vägen hem i blåsten

Under ridpasset idag fick jag spontannäsblod. Så jäkla irriterande! Men man slutar ju inte rida för det inte! Charlotte hämtade lite papper åt mig som jag stoppade näsborren full med och sedan var det bara till att fortsätta!
Näsblodstjejen!


Dagens extrarunda!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar