Sidor

söndag 18 april 2021

Fin söndag!

Ännu en solig härlig dag! Dock, den nordostliga helvetesvinden blåser vidare. Men det var i alla fall såpass varmt att det gick utmärkt att vara ute i t-shirt!

Kalle fick gå ett pass på banan idag, jag hade lite bommar, vattenmattan och en 5,5:a uppställd med bommar.

Han var lite småtjurig i början och ville inte riktigt gå, men med lite övertalning släppte han det och sedan var han superfin hela passet.

Nu börjar det äntligen bli så himla kul att rida honom igen! Han har slappnat av på ett helt annat sätt nu! Han lägger inte så mycket energi på att skygga för saker längre och han har slutat med att tvärvända som han gjorde en del i början.

Så nu kan jag rida honom mycket mer avslappnat och jag känner mig som en bättre ryttare på honom och jag känner att jag har honom med mig på ett helt annat sätt än jag har haft i vinter. Det är knappt så att jag vågar skriva det, men det verkar faktiskt som att vi har tagit oss igenom den svåra period vi haft nu ett tag!

Han skötte sig väldigt fint idag och verkade gilla att få trava och galoppera över bommar och vattenmattan. Eller vattenmattan skrittade vi bara över idag, men det var första gången vi gjorde det och han var så lugn med den.

Jag har ju jobbat honom med den en hel del, gått över den, longerat honom över den osv. Det verkar som om han har släppt att det skulle vara farlig, men man vet aldrig, det kan komma reaktioner framöver.

Även 5,5:an gick  bra. Vi travade lite först, det var ju bara bomhögar, men han fattade ändå galopp över sista bomhögen. Han hade fin bjudning och gick på bra framåt.

Jag hoppade av och lade upp bommarna så att de var bara precis ovanför marken, jag vill inte ändra för mycket för honom, utan kunna rida på med förtroende och avdramatisera så mycket det går.

Så galopperade han också men jag tyckte att det blev lite kort till sista bommen. Lite senare visade det sig att det bara var knappt 5 meter, inte konstigt att det blev trångt!

Jag filmade hela passet också, så det kommer en video när jag har hunnit redigera!

Min fina kille!

När vi var klara ville jag testa att rida ut för att skritta av honom. Så jag styrde honom mot stallet, där blev det stopp nästan direkt, han skyggade för någonting, men gick framåt efter lite diskussion, sedan stannade han vid stalldörren och ville inte gå vidare, men vi diskuterade lite till och till sist gick han. 

Nästa stopp var på vägen när jag ville styra honom mot postlådorna. Han ville inte gå dit, jag körde cirklar, han backade bort till garaget, mer cirklar och sedan, helt plötsligt bestämde han sig bara för att gå framåt!

Vi passerade postlådorna och sedan ville han trava, som om han var så himla nöjd med att han var ute på tur igen!

Men vilken känsla att få honom framåt! Jag blev så himla glad! Det kändes verkligen som ett genombrott! Han ville gå framåt och jag kunde bara åka med. Så härligt! Det var en oerhörd lättnad att äntligen ha fått igenom detta! Helt utan våld och med en häst som vill framåt själv. Så gött! 

Vi skrittade bara en kort sträcka och sedan vände jag honom när han var på väg framåt så då blev han nog lite överrumplad, men traskade nöjt på hemåt.

Nu har jag stora förhoppningar om att kunna rida ut honom på tisdag. Kanske inte att han kommer att gå direkt, men att jag i alla fall kan få igenom det jag vill och att han ger sig. Hade varit så kul att få komma ut på uteritter med honom igen! Nu vill jag ju bara ut och galoppera!

Så härligt att kunna rida ut honom igen!

När vi var klara svampade jag av honom då han blev rätt svettig. Han gjorde ju ett fint pass i paddocken!
Svamppremiär!

Såklart tackade han genom att rulla sig i den dammiga hagen...

Nyrullad och dammig!

Jag tog en kopp te innan jag gav mig ut med Bosse. När han kom in hade han fått ännu en spark på denna gång höger bakben. Han hade ett litet sår på skenbenet och en rejäl svullnad. Jag tänkte att nu är han väl halt igen, men vi skrittade i alla fall ut på en runda. Och när jag började trava honom kändes han så fräsch och pigg! Ingen hälta där inte!

Därför fick han trava på lite mer och sedan blev det en härlig galopp. Jag vet inte vem som var gladast över att galoppera, han eller jag:)

Fräsch Bosse!


T-shirtväder!

Dagen avslutades med en promenad med hundarna i t-shirt och 3/4-byxor. Vi det laget hade vinden börjat ge sig och det var riktigt härligt ute!

Paddorna har tydligen lite parningstid nu och naturligtvis skulle Selma försöka äta upp dem. Hoppas att hon inte fick tag i den, hon verkade inte ha fått något gift i munnen i alla fall!

Tjejerna i solnedgången



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar