Sidor

måndag 19 april 2021

Cykelkväll!

Ännu en dag med sol och behagliga temperaturer. Synd att man spenderat största delen av dagen inomhus framför jobbdatorn. Men framåt eftermiddagen tog jag ett telefonsamtal ute på altanen och konstaterade att det var helt underbart i solen!

Idag var faktiskt en hästfri dag, i alla fall fri från ridning, så det fanns gott om utrymme att ta en cykeltur i det härliga vädret. Det blev korta byxor och kortärmad tröja och till en början kändes det faktiskt lite småkallt, men jag hoppades att jag snart skulle få upp värmen. Och det fick jag! Redan efter någon kilometer började jag att svettas och var faktiskt ganska nöjd med att vinden svalkade.

Jag cyklade ner mot Tvååkershållet, mina snabba däck gjorde att det gick väldigt snabbt och kändes väldigt kul! I Spannarpsrondellen svängde jag mot Dagsås. Farten höll i sig och jag snittade de första 14 kilometerna på 29 km/h, vilket är hastigheter jag har varit väldigt långt ifrån tidigare.

Därefter började det att stiga lite och farten sjönk betänkligt. Så följande mil gick tempot ner mot 22 km/h, men då var det också närmare 100 höjdmeter avklarade. Jag stannade och tog en bild vid Öströö innan jag fortsatte hemåt genom Stegared och Åkulla.

Farten ökade när jag hade nått toppen vid Lyserna och sedan åkte jag ut för backen vid Axelid. Där toppade jag farten för denna runda och kom upp i 53,5 km/h. Jag fick dock bromsa lite eftersom vägen är rätt dålig där, det finns lite hålor och bulor som i hög hastighet kan leda till obalans. Därefter var det full fart hemåt och de 5 sista kilometerna snittade jag 32,9 km/h. Totalt över hela rundan på 32 km snittade jag 25 km/h.

Det är så jäkla kul att cykla snabbt! Och ansträngningen känns ju inte alls lika mycket som med de gamla mönstrade däcken. Det är en enorm skillnad! Och då är det ju precis i början av säsongen innan cykelbenen har börjat bygga upp sig. Så det här kan bli en riktigt fin cykelsäsong jag har framför mig!

Selfie med Öströö fårfarm i bakgrunden



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar