Sidor

söndag 18 april 2021

Äntligen lite värme!

I torsdags tränade Kalle och jag för Charlotte i vanlig ordning. Han visade inga tendenser till att inte vilja gå framåt och jag fick en så härlig känsla med honom! Han kanske inte var superstadig i formen, men vi tränade rätt tufft med mycket trav och galopp och han gjorde det superbra!

Vi skrittade också uppsuttet hela vägen hem. Han var lite spänd i början, men funderade aldrig på att stanna eller krångla, så duktig kille!

I fredags började solen att lysa och temperaturen att stiga. Dock har vi en jäkligt envis nordostlig kall jäkla vind som blåser varje dag och sänker temperaturen flera grader, men runt 15 var det i alla fall och det är ju superhärligt efter en lång period med 5-10 plusgrader.

Min bästa älskade Magnus gav mig en fantastisk födelsedagspresent och jag bara älskar den där hästen! Han är så fin i min trädgård och jag har nu gett honom namnet "The Guardian Horse". Han vaktar vår köksträdgård! 
Världens finaste vakthäst

När jag hade jobbat klart och fått handlat kom jag äntligen upp på Bosses rygg och tänkte njuta av solen och det härliga vädret, men tji fick jag, när vi kom ut på banvallen gick solen i moln och så såg vi inte den mer den dagen.

Men det var i alla fall härligt att komma ut med en fräsch Bosse Bus som travade hur fint som helst. Han är väldigt pigg och framåt också, så klart, han har ju inte ridits i mer än skritt och trav i flera veckor nu!

Sol i början av turen


Moln lite senare...

Igår vaknade vi äntligen till en frostfri lördag, det var ett tag sedan det hände! Hästarna fick gå ut utan täcken, så härligt!

Nakenhästarna

Jag pysslade lite i växthuset igår, fixade i ordning de övervintrade pelargonerna, tog sticklingar på dem och planterade om. Citronträdet fick komma ut i växthuset. Och så planterade jag lite blomsterlökar som jag hoppas ska bli fina sommarblommor, fresior och anemoner.
Citronträdet

Jag tog också ut cykeln på en premiärtur, så himla härligt! Jag har pausat mitt Zwiftkonto nu i 8 veckor, vilket var maximalt vad man kunde.

Däcken var pumpade och jag var så laddad för att cykla ute och testa mina nya däck. Jäklar i min låda vilken skillnad det var att cykla med dessa däck jämfört med de gamla långsamma crossdäcken med mönster. Jag hade förvisso medvind, men jag snittade närmare 30 km/h första milen. Det är betydligt snabbare än jag någonsin har cyklat!

Dock sjönk hastigheten drastiskt när jag vände hemåt och fick den nordostliga vinden rakt emot mig! Men det kändes ändå ganska lätt att cykla. Det blev en lite kortare tur, var väl ute drygt en timme och fick ihop ca 26 km, så det var en bra första runda för säsongen!

Snabba däck!

När jag kom hem igen tog jag en kopp te i växthuset, där var det varmt och skönt i alla fall, det var fortfarande blåsigt och kallt i vinden ute.

Älskar mitt växthus!

På eftermiddagen tog jag en promenad med Kalle. Vi gick runt Obbhult och Linnarp. Han var lite seg i början, men efter ett tag fick han upp farten. Vi hade det så mysigt! Dock fick jag lite problem att få fram honom när vi skulle passera en hage med två hästar som var lite upprymda och sprang runt och hoppade och studsade, men med lite övertalning gick det bra.

Kalle och jag!


Pyssel med pelargoner


Plantering av blomsterlökar

Ja, det blev en härlig lördag helt enkelt! Hoppas verkligen att det blir lite varmare fortsättningsvis också!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar